Elhunyt Barbara Hale amerikai színésznő

Forrás: AFP -
színésznő haláleset Barbara Hale
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvennégy éves korában meghalt Barbara Hale amerikai színésznő, aki a Perry Mason című amerikai krimisorozatban a címszereplő hűséges titkárnőjeként vált világszerte ismertté.

Hale, aki az 1940-50-es években több tucat amerikai filmben szerepelt, mielőtt elvállalta volna a CBS televízió tíz évig futó közkedvelt krimisorozatában Della Street szerepét, kaliforniai otthonában hunyt el csütörtökön - jelentette be fia, William Katt.

Barbara Hale 1952-ben Forrás: AFP

A CBS 1957 és 1966 közötti krimisorozata Perry Mason Los Angeles-i ügyvéd eseteit követte nyomon, aki rendszeresen túljárt az ügyészek eszén ügyfelei tisztára mosásában. A sorozat folytatásaként 1985 és 1995 között 30 azonos című tévéfilmet is forgattak, amelyben szintén Barbara Hale alakította a titkárnő szerepét.

A színésznő, aki az eredeti szereposztás utolsó élő színésze volt, egy korábbi interjújában elmondta, hogy az ötvenes években majdnem visszaadta szerepét, mivel három gyermeke nevelésével foglalatoskodott és kétségei voltak a televíziós sorozat sikerét illetően. Akkor gondolta meg magát, amikor megtudta, hogy régi ismerősét, Raymond Burrt választották ki a főszerepre. Barbara Hale volt a sorozat szereplőgárdájának egyetlen tagja, aki játszott mind a 300 Perry Mason epizódban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.