Eszenyi Enikő Vígszínház Szentivánéji álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eszenyi Enikő február 25-től látható a Vígszínház új bemutatójában, a Szentivánéji álomban. A színésznő most Shakespeare ikonikus karakterének, Pukknak bőrébe bújik. A Víg igazgatónőjének nem ez az első találkozása a legendás darabbal.

„Mestereim, Horvai István és Kapás Dezső már az első évben minden osztályukban a Zuboly- gyakorlattal kezdték a tanítást a Színművészeti Főiskolán" – meséli Eszenyi Enikő. „

Ezáltal a tanáraink megismertettek minket egy adott színdarabbal, másrészt a „zubolysággal", ami arra nevel, hogy minden szerepedet szeresd, minden szerepről tudd, hogy miről szól, miért te kaptad, mit akarsz vele elmondani."

Forrás: Daniel Dömölky/Daniel Dömölky

Eszenyi Enikő azt is elárulta, hogy a mai napig emlékszik egykori osztálytársai Zuboly- gyakorlataira, annyira különlegesek voltak ezek a szituációk. „Az osztályunk később feldolgozta a Szentivánéjit, akkor Hermiát játszottam. Néhány év múlva, 1983-ban Marton László a Pestiben színpadra állította és nagyszerűen elemezte a darabot. Rudolf Péter volt Pukk, én az Első Tündér szerepét kaptam, mi kezdtük az előadást. Izgalmas rendezés volt, amiben öröm volt benne lenni."

A Szentivánéji álom Shakespeare legforrongóbb komédiája, amelyben mindenki átalakul, leveti a bőrét, kivetkőzik önmagából vagy éppen önmagává vedlik át, hogy aztán másnap reggel, fátyolos szemmel megébredve elgondolkodhasson: tényleg énvelem történt mindez? A színház a bemutató kapcsán indítja el új élő műsorát is, melyet a Facebookon bárki élőben követhet majd. A VígLive első adását Valentin napon, február 14-én 17 órakor tartják, ahol a Szentivánéji álom szereplői és alkotói mesélnek az előadás létrejöttéről, és együtt járják körbe a szerelem témáját is. Vendég lesz Eszenyi Enikő mellett többek között Hegedűs D. Géza és Stohl András is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.