Mező Misiék idén ünneplik a zenekar megalakulásának 18. évfordulóját, ezzel hivatalosan is nagykorúvá válnak. 

A Mezőtúron megalakult zenekar hamar sikereket könyvelhetett el magának, hiszen az alapítást követen szinte azonnal megnyertek egy országos tehetségkutató versenyt. Első lemezüket 2003-ban jelentették meg, azóta több Fonogram-díj és nyolc korong büszke tulajdonosai. Az öttagú zenekar Mező Misi vezetésével 2017. február 12-én, vasárnap egy különleges koncerttel készül a rajongóknak. 

A Magna Cum Laude zenekarForrás: .facebook.com/magnacumlaudezenekar

Miközben a zenekar honlapján egy hatalmas visszaszámláló jelzi a Magna Cum Laude 18. évi nagykoncertjének idejét, nem alszanak téli álmot a zenészek. „A csendesebb időszakokban ugyanúgy folyik a munka, mint máskor, csak nem a koncertezés tölti ki a mindennapjainkat. Év elején szándékosan visszavonulót fújunk, ilyenkor a napok, hetek nagy részét a próbák töltik ki” – tudtuk meg a zenekartól, és azt is elárulták, hogy ilyenkor készülnek a szezonstartra is. 

A 18 éves zenekar természetesen az új dalokra vágyakozókat sem hagyja cserben, hiszen készülőben vannak a friss nóták. 

Mint ahogy klasszikus téli pihenésre, úgy alkotói szabadságra sem vonul vissza a banda. „Nálunk sosincs csend, még ha úgy is tűnik néha” – mondta Mező Misi zenekara. „Alkotói szabadság sincsen, soha nem lehet tudni, hogy honnan, kiből, mikor pattan ki egy jó sor vagy dallam. Folyamatosan jár az agyunk valamin, alapvetően ezért van a csendhiány” – árulták el, viszont azt már titkolták, hogy mivel készülnek a vasárnapi különleges koncertjükre. „Ha elárulnánk, akkor már nem lenne meglepetés” – mondta a banda a Life.hu-nak. Egy biztos, a Magna Cum Laude zenekar koncertjei mindig különböznek egymástól, így már önmagukban különlegesek. A műsor összeállításánál helyet kapnak a kötelező dalok, amik köré a többi számot építik fel. „Tekintettel vagyunk a közönség összetételére és a rendezvény sajátosságára a műsor összeállításakor. A vasárnapi téma a magenta lesz, amit nagyszerűen lehet a fényben vagy az animációkban belecsempészni a műsorba” – avatott be minket a zenekar. Szerintük, aki ellátogat a hétvégi koncertjükre, több apró figyelmességet is fel tud majd fedezni. Az igazi különlegesség az lesz a vasárnapi Magna Cum Laude-koncerten, hogy az egész estét élőben lehet majd követni az interneten

Magna Cum LaudeForrás: facebook.com/magnacumlaudezenekar

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.