Nemes Jeles László BAFTA Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma, február 12-én este adják át Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjait, a legjobb idegen nyelvű alkotások között a Saul fia című magyar film is esélyes.

Nemes Jeles László Oscar-díjas drámája a Dheepan - Egy menekült történte című francia filmmel, Pedro Almodóvar Julieta című alkotásával, a Mustang című francia-német-török drámával és a Toni Erdmann című német-osztrák tragikomédiával szerepel egy kategóriában.

Röhrig Géza és Nemes Jeles László a Saul fia forgatásán Forrás: Mozinet

A legtöbb, 11 díjra a Kaliforniai álom esélyes. A Damien Chazelle rendezésében, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült musical a legjobb film, a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő kategóriában is a jelöltek között van. A legjobb filmnek járó díjra jelölték még az Én, Daniel Blake című drámát, valamint A régi város, az Érkezés és a Holdfény című filmeket.

A legjobb férfi főszereplő díjára Andrew Garfield, Casey Affleck, Jake Gyllenhaal és Viggo Mortensen, a nők között pedig Amy Adams, Emily Blunt, Meryl Streep és Natalie Portman is esélyes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.