Ma, február 12-én este adják át Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjait, a legjobb idegen nyelvű alkotások között a Saul fia című magyar film is esélyes.

Nemes Jeles László Oscar-díjas drámája a Dheepan - Egy menekült történte című francia filmmel, Pedro Almodóvar Julieta című alkotásával, a Mustang című francia-német-török drámával és a Toni Erdmann című német-osztrák tragikomédiával szerepel egy kategóriában.

Röhrig Géza és Nemes Jeles László a Saul fia forgatásánForrás: Mozinet

A legtöbb, 11 díjra a Kaliforniai álom esélyes. A Damien Chazelle rendezésében, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült musical a legjobb film, a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő kategóriában is a jelöltek között van. A legjobb filmnek járó díjra jelölték még az Én, Daniel Blake című drámát, valamint A régi város, az Érkezés és a Holdfény című filmeket.

A legjobb férfi főszereplő díjára Andrew Garfield, Casey Affleck, Jake Gyllenhaal és Viggo Mortensen, a nők között pedig Amy Adams, Emily Blunt, Meryl Streep és Natalie Portman is esélyes.