Április első hétvégéjén ne hagyd, hogy bolondot csináljanak belőled! Kapd fel a kedvenc tavaszi kabátod, és irány a színesebbnél színesebb programok. Ezekből ugyanis ezúttal sincs hiány. Nézd csak!

Kean, a színész Edmund Kean – a 19. századi angol színészóriás – szinte mindent megkap az élettől, sikert és hírnevet, csupán a magánélet boldogságát nem, hiszen csak másodrendű állampolgár, akit leginkább arra használ a mindenkori arisztokrácia és hatalom, hogy szórakoztassa őket. Csakhogy Kean, a színész úgy tűnik, halálosan beleszeret az arisztokrata dán nagykövet feleségébe, Elénába, akit viszont már Kean ivócimborája, a walesi herceg is kiszemelt magának. Mindeközben Anna Damby, egy sajtkereskedő polgár fiatal lánya – ráadásul Lord Mewill jegyese – éppen a „színész Keant” üldözi csodálatával és szerelmével. 

Szervét Tibor Kean szerepében és Szabó Erika Anna Danby szerepébenForrás: Facebook/Thália Színház

Helyszín: Thália színház, Budapest
Időpont: 2017. március 31-től 

Wake up day! 

2017 legnagyobb transzformációs/motivációs show-ja – világsztárok és magyar kiválóságok fellépésével. Képzelj el egy olyan napot, amely a stresszről, a rohanásról, és a pénzről szól! De úgy, hogy ez a nap egy örök élmény, és életed legmeghatározóbb, maradandó pozitív változását hozza! Egy olyan napot, amelynek te vagy a legfontosabb szereplője, miközben azokat a világsztárokat és hazai kiválóságokat hallgatod, akiket a Wake-Up! Day keretében hívtak meg Magyarország egyik legnagyobb színpadára. Előadók: Lisa Nichols – a világ egyik legkeresettebb transzformációs trénere, a Titok című film sztárja, a JólLét Most és számos más bestseller szerzője. Marisa Peer, a hipnózis nagymestere, vezető sztárterapeuta, aki a királyi családokon és olimpiai sportolókon kívül számos hírességgel dolgozik együtt; a Rendíthetetlen önbizalom és más bestsellerek szerzője, médiaszemélyiség. Jeffrey Allen, szoftvermérnökből lett energiagyógyász, rendkívüli lifecoach. Dr. Kemény Dénes, válogatott vízilabdázó, aki 15 éven keresztül vezette a magyar válogatottat, ma a Kemény Dénes Vezetői Akadémia elismert tanácsadója. Hosszú Katinka és Shane Tusup, háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világbajnok úszónő, motivátor és férje/társa/edzője. Pásztor Anna, magával ragadó, sodró, szédítő, megrázó, gondolkodtató énekes és életművész. 

Hosszú KatinkaForrás: Getty Images

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, Budapest
Időpont: 2017. április 1. 

Robotika Show 

Egy látványos show-val lepik meg a hazai robotikai és drónközösséget. A Drón & Robotika Show nem más, mint az innovatív technológiák és kutatások parádéja, ahol idehaza eddig sosem látott ipari, házi, és szórakoztatóipari gépek mellett érdekes előadásokon tekinthetünk be a jövő technológiájába. A látogatók megismerkedhetnek a legmodernebb ipari, mezőgazdasági és versenydrónokkal, a Drónsimogatókban animátorok segítségével a közönség elsajátíthatja a multikopterek vezetését. A „legek” kiállításán a fantasztikus drónshow-k mellett tudományos előadások, virtuális valóság, 3D-s nyomtatás, robot- és drónépítő workshopok várják a közönséget. Az ipari robotika ászai és a legjobb hazai egyetemek és kutatólaborok is tiszteletüket teszik a kiállításon, amellett, hogy minden megvásárolható, ami a drónozáshoz csak kellhet. 

Helyszín: Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Sopron
Időpont: 2017. március 31. – április 1. 

Futó Expó 

A kezdő kocogóktól a versenyzőkig, a babakocsis futóktól az ultramaratonistákig velünk fut Magyarország. Világmárkák, tudományos előadások, versenybeszámolók, termék- és divatbemutatók, futóbörze. Ha érdekel a futás, ha kacérkodsz a gondolattal, hogy elkezded, vagy ha már a maratonira készülsz, akkor itt a helyed! Érdekességek 4500 négyzetméteren. 

Itt a jó idő, irány ki a szabadba – futáshoz feltétlenül szerezz be egy jó futócipőt!Forrás: Thinkstock

Helyszín: Millenáris, Budapest
Időpont: 2017. április 1–2. 

Badacsony a New Yorkban 

A Badacsonyi Borvidék színe-java ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a „Világ Legszebb Kávéházában", az impozáns New York-palotában. Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” kitüntető címet. Idén erre a díjra esik a fókusz: előtérbe kerülnek a muzeális borok, badacsonyi borászaink személyesen töltik a friss és régi évjáratok nagy borait szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba. Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi borvidék hangulata. 15 és 16 óra között a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják a borászatok, 16 órától minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló, térítés ellenében. 

A New York-palota belső tereForrás: newyorkcafe.hu

Helyszín: New York-palota, Budapest
Időpont: 2017. április 5.