Társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet a mesebeli hercegnők

fotós hercegnő társadalmi problémák Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Shannon Dermody fotográfus, a philadelpiai Antonelli intézet hallgatója meghökkentő fotósorozatot készített a mesék világa és a valóság szoros összefüggéseiről.

A fiatal fotóslány azt vallja, hogy a kisgyermekek személyiségét nagyrészt a környezeti hatások befolyásolják – így azok az emberek, akik körülveszik őket, a családi minták és természetesen a mesék jó és rossz karakterei. Shannon úgy döntött, hogy a gyermekkori példaképek – Hófehérke, Csipkerózsika, Hamupipőke és társaik – segítségével egyfajta edukatív jelleggel világít rá a legnagyobb társadalmi problémákra. Így például az alkoholizmusra, a dohányzás káros hatásaira, a rendőri túlkapásokra, a családon belüli erőszakra, a környezetszennyezésre, a szexuális erőszakra, az embercsempészetre, a drogfüggőségre és az öngyilkosságra.

Hófehérke, mint az alkoholizmus áldozata Forrás: shannondermodyphotography.com

A fotósorozat elkészítésekor a koncepcióm az volt, hogy a képek által megismertetem a fiatal felnőtteket korunk legnagyobb társadalmi problémáival" - meséli Shannon.

/1705/Disne201758113227

Itt megnézheted, hogyan néznek ki a Disney-hercegnők pin-up lányokként:

/1509/Disne2015911121557

És így festenek tetováltan:

/1508/Tetov201581013436

Nézegess világsztárokat, akik Disney-hercegnők bőrébe bújtak:

/1401/Szt_r2014131142728

A főnök meg én meg a főnök előadásrólhttp://www.life.hu/kult/20170505-a-thalia-szinhaz-a-fonok-meg-en-meg-a-fonok-darab-bemutatojan-jartunk.htmlA Thália színház A főnök meg én meg a főnök című előadásán jártunk. Kult--A legsúlyosabb válások a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170502-hazastarsi-iszony-a-legsulyosabb-valasok-a-filmvasznon.htmlEgy házasságnak véget vetni sosem egyszerű dolog, és ezt filmen feldolgozni nem könnyű feladat — mégis nagyon sokféle emlékezetes megoldás született a mozivásznon a drámaitól a viccesen át a kegyetlenig. A frissen mozikba került Rég nem szerelem kapcsán a legemlékezetesebb filmes válásokat gyűjtöttük össze. Kult--A legsúlyosabb válások a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170502-hazastarsi-iszony-a-legsulyosabb-valasok-a-filmvasznon.htmlEgy házasságnak véget vetni sosem egyszerű dolog, és ezt filmen feldolgozni nem könnyű feladat — mégis nagyon sokféle emlékezetes megoldás született a mozivásznon a drámaitól a viccesen át a kegyetlenig. A frissen mozikba került Rég nem szerelem kapcsán a legemlékezetesebb filmes válásokat gyűjtöttük össze. Kult--Kedvenc papjaink a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170403-kedvenc-papjaink-a-filmekben.htmlMár látható a mozikban Martin Scorsese nagyszabású új rendezése, a Némaság, amely Japánban tevékenykedő 17. századi hittérítőkről mesél – és amelynek kapcsán most listára gyűjtöttük a kedvenc filmhős egyházi személyeinket, papjainkat és szerzeteseinket. KultThinkstockKedvenc papjaink a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170403-kedvenc-papjaink-a-filmekben.htmlMár látható a mozikban Martin Scorsese nagyszabású új rendezése, a Némaság, amely Japánban tevékenykedő 17. századi hittérítőkről mesél – és amelynek kapcsán most listára gyűjtöttük a kedvenc filmhős egyházi személyeinket, papjainkat és szerzeteseinket. KultThinkstock19 érdekesség a T2 Trainspottingrólhttp://www.life.hu/kult/20170320-erdekessegek-a-t2-trainspottingrol.htmlTudtad, hogy az első munkacíme Pornó volt? Hogy miért nem dolgozott együtt két évtizedig a főszereplője és a rendezője? Hogy melyik szereplőnek ment el a hangja a forgatáson? 21 esztendő után folytatás készült a kilencvenes évek egyik legnevezetesebb kultfilmjéhez, mi pedig utánanéztünk, mi minden érdekesség tudható a T2 Trainspottingról.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.