Orrszarvú végzett a magyar ökológussal, Gyöngyi Krisztiánnal

Forrás: http://malawianrhinos.com -
orrszarvú ökológus Gyöngyi Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orrszarvú végzett Gyöngyi Krisztiánnal, a magyar ökológussal, aki már évek óta az Akagera Nemzeti Parkban dolgozott, a rinocéroszok beszoktatását és a vadőrök kiképzését végezte.

A kiskunhalasi Gyöngyi Krisztián egész életét az orrszarvúk megmentésére tette fel, már évek óta a ruandai Akagera Nemzeti Parkban dolgozott. Feladata a rinocéroszok beszoktatása és a vadőrök kiképzése volt. Ruandában az állományt teljesen kiirtották az orvvadászok, ezért szállítottak rinocéroszokat az afrikai szavannából.

Gyöngyi Krisztián egy elkábított orrszarvúval Malawiban Forrás: http://malawianrhinos.com

Az áttelepítést Gyöngyi Krisztián felügyelte, a baleset az állatok megfigyelése alatt történt. Gyöngyi Krisztián kislányát és feleségét hagyta hátra, akik szintén évek óta Malawiban életek, de azóta már hazatértek Magyarországra. Az ökológus nemcsak az orrszarvúk sorsát viselte a szívén, az elefántok áttelepítésében is részt vett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.