Ahogyan Esmeralda és Rosalinda, úgy az UFO formáció Karibi party slágere is visszaszivárgott a főműsoridőbe szombaton este. Köszönhetjük ezt az X-Faktor új évadának, ahol néhányan még mindig elhiszik magukról, hogy ők a karibi lányok, hangjukkal pedig megigézik a zsűrit és a közönséget.

Megigézésről persze nincs szó, helyette viszont végtelenül kínos és kellemetlen produkciót kapunk. És ez az a pont, ahol olyan divatos a műsor készítőit hibáztatni, de teljesen felesleges, mert senki nem kényszerítette a falu üdvöskéit, hogy hülyét csináljanak magukból egy ország előtt. A recepten tehát nem sokat változtattak az X-Faktor készítői, mert az első adásban sorra jöttek a pofátlanul hamis, fájdalmasan tehetségtelen „énekesek”, akiken aztán a következő 24 órában röhög majd a net. Lehet azon vitatkozni, hogy miért ők vannak többségben, és nem a tényleg jó hangú énekesek, de ne felejtsük el, hogy a kínos produkciókat kihagyó Voice műsor nálunk például egy évad után megbukott. Így az X-Faktor a válogatóból idén is azt adja a nézőknek, amire vágynak: újgenerációs Bikicsunájokat. Mert nagyon úgy fest, hogy amíg világ a világ, addig minden generációnak meglesz az a néhány tagja, aki nulla önkritikával, pofátlanul kevés tehetséggel képes felállni egy tehetségkutató színpadára, hogy aztán rajta röhögjön az ország Makótól Kazincbarcikáig.

Ebben a szériában azonban a különc figurákból sincs hiány. Már a műsor elején megérkezik a lány, aki párnára hímezhető, átgondolatlan életbölcsességeivel simán elmehetne Facebook-sztárnak. „Nem vagyok átlagos ember, akit mércével lehetne mérni” – ámen nőverem. Valóban nem vagy. Majd betéved a színpadra egy játékbabát tűkkel átszurkáló, rontást hozó férfi, aki a Pisi-kaka woodoo-baba szöveget skandálja, így természetesen Gáspár Laci azonnal hazazavarja további színvonalas dalszöveget írni.

Forrás: RTL/Life.hu

Túl a reménytelenségen azért mindig megcsillan a fény, például, amikor 15-16 éves forma srác egyetlen gitárral a kezében Kispált énekel a színpadon. Nyilván nem ő lesz az új Bruno Mars, de láthatóan élvezi és ÉRTI a műfajt, a szöveget. Lehet még az új James Arthur, csak kicsiben. Ahogyan a szintén 17 éves Miszlai Márton is olyat énekelt, ami okot ad a reménykedésre. Ők a válasz arra a kérdésre, hogy van-e elég tehetség még az országban. Ne felejtsük el, hogy ezek a srácok alig kezdték el az iskolát az első X-Faktor idején, szóval az új generáció is kitermeli a maga győzteseit, csak rájuk kell fazonírozni úgy a műsort, mint annak a kommunikációját. Abban pedig az X-Faktor úgy tűnik, hogy idén is jelesre vizsgázik, hogy elérjék azt a generációt, akik főműsoridőben egyébként YouTube-videókat néznek.

A zsűriben Radics Gigi próbálja megtalálni a helyét, míg a Puskás-ByeAlex-Gáspár trió ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Egy halk észrevételem mégis lenne, ByeAlex kissé kamuszagú „ha tovább szívjátok a véremet, hazamegyek a g***be” besértődését ne erőltessék a szerkesztők, mert pillanatok alatt varázsolnak hisztigépet az egyébként jó arc énekesből.