Meghalt Hugh Hefner

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Christopher Polk -
Hugh Hefner meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
91 éves korában elhunyt a Playboy alapítója, Hugh Hefner. A hírt a családja közölte - írja a CNN.

Hefner otthonában, a Playboy Mansionben hunyt el. Halálához természetes okok vezettek.

Hugh Hefner és fia, Cooper Hefner a Playboy Mansion-ben Forrás: AFP/2014 Getty Images/Christopher Polk

A Playboy férfimagazint 60 évvel ezelőtt indította útjára Hefner, ami óriási siker lett. Milliós üzletet csinált belőle, egy szórakoztató-birodalom tulajdonosa lett, televízióműsorokkal, jazzfesztivállal, és bárokkal, ahol a kiszolgáló lányok nyuszifüleket viseltek.

Cooper, Hefner fia és a magazin kreatív igazgatója így nyilatkozott:
"Az apám rendkívüli és intenzív életet élt a média és a kultúra úttörőjeként. Vezetője volt korunk legjelentősebb társadalmi és kulturális mozgalmainak. Kiállt a szólásszabadság, a polgári jogok és a szexuális szabadság mellett. Megalkotott egy új életformát, ami a Playboy márkanév középpontjában állt."

Hefner 1926-ban született Chicagóban. A második világháború végén az amerikai hadseregnél szolgált, aztán 1949-ben művészeti diplomát szerzett az Illinois-i Egyetemen. Az első Playboyt a saját otthonában szerkesztette, a címlapon pedig az akkor még ismeretlen Marilyn Monroe szerepelt. A legjobb időkben a magazin 7 milliós példányszában kelt el.

Hefnernek több házasságából négy gyermeke született. A fényűző partikról és a fiatal nőkről még idős korában sem tudott lemondani.

Programajánló szeptember utolsó hétvégéjérehttp://www.life.hu/kult/20170927-programajanlo-szeptember-utolso-hetvegejere-es-oktober-elejere.htmlSzeptember utolsó hétvégéjén sem maradunk programok nélkül. Mutatjuk azokat, amelyen mi biztosan ott leszünk! Kult--Wolf András: „Eszembe sem jutna a nejem főztjét kritizálni"http://www.life.hu/kult/20170922-wolf-andras-egyetlen-ember-foztjet-nem-kritizalja.htmlWolf András valóban a nyugalom szigete. Sem a Séfek séfében, sem az éttermeinek a konyháján nem híve a kiabálásnak, a konfliktusokat pedig egyáltalán nem kedveli. Két gyermek apukájaként szívügye a menzareform. A magyar gasztrokultúra fejlődését a termelőknél kezdené, miközben tehetetlenül áll a Z generáció munkához való hozzáállásán. Kult--Elhunyt Tony Booth színész: 85 éves volthttp://www.life.hu/kult/20170927-elhunyt-tony-booth-szinesz.htmlFőként televíziós sorozatokból ismerhetik a nézők Tony Booth színészt, aki 85 évesen távozott az élők sorából. A szomorú hírt a színész özvegye jelentette be. Kult--Így élt Pásztor Anna az Anna and the Barbies előtthttp://www.life.hu/kult/20170926-pasztor-anna-az-anna-and-the-baries-elott-dokumentumfilm.htmlA mozikba került Pásztor Anna zenekarának, az Anna and the Barbies-nak a dokumentumfilmje, hogy aki rajong, vagy éppen még nem ismerné a zenekart, mindent megtudhasson róluk és arról az őrületről, ami a zenészeket körbeveszi a fellépések során. És hogy Anna miért gyújtogat zongorát, és milyen hangok beszélnek a fejében, valamint hol is volt Pásztor Anna, míg 2004-ben megalapította zenekarát, az interjúban elmesélte. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoGyász! Elhunyt a népszerű angol színésznő, Liz Dawnhttp://www.life.hu/kult/20170926-elhunyt-a-nepszeru-angol-szineszno-liz-dawn.html77 évesen, tüdőtágulaban hunyt el az ikonikus sorozat sztárja. KultThinkstockElhunyt Tarján Tamás, József Attila-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár, kritikushttp://www.life.hu/kult/20170926-elhunyt-tarjan-tamas-jozsef-attila-dijas-irodalomtortenesz.htmlÉletének 68. évében elhunyt Tarján Tamás József Attila-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár, dramaturg. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.