91 éves korában elhunyt a Playboy alapítója, Hugh Hefner. A hírt a családja közölte - írja a CNN.

Hefner otthonában, a Playboy Mansionben hunyt el. Halálához természetes okok vezettek.

Hugh Hefner és fia, Cooper Hefner a Playboy Mansion-benForrás: AFP/2014 Getty Images/Christopher Polk

A Playboy férfimagazint 60 évvel ezelőtt indította útjára Hefner, ami óriási siker lett. Milliós üzletet csinált belőle, egy szórakoztató-birodalom tulajdonosa lett, televízióműsorokkal, jazzfesztivállal, és bárokkal, ahol a kiszolgáló lányok nyuszifüleket viseltek. 

Cooper, Hefner fia és a magazin kreatív igazgatója így nyilatkozott:
"Az apám rendkívüli és intenzív életet élt a média és a kultúra úttörőjeként. Vezetője volt korunk legjelentősebb társadalmi és kulturális mozgalmainak. Kiállt a szólásszabadság, a polgári jogok és a szexuális szabadság mellett. Megalkotott egy új életformát, ami a Playboy márkanév középpontjában állt."

Hefner 1926-ban született Chicagóban. A második világháború végén az amerikai hadseregnél szolgált, aztán 1949-ben művészeti diplomát szerzett az Illinois-i Egyetemen. Az első Playboyt a saját otthonában szerkesztette, a címlapon pedig az akkor még ismeretlen Marilyn Monroe szerepelt. A legjobb időkben a magazin 7 milliós példányszában kelt el. 

Hefnernek több házasságából négy gyermeke született. A fényűző partikról és a fiatal nőkről még idős korában sem tudott lemondani.