Mindannyian tudjuk, hogy Hugh Hefner neve egyenlő a Playboy magazinnal. De vajon hogyan kezdődött minden, és minek köszönhető a szexmogul sikere? 

1953 decemberében adták ki az első Playboy-t, amit Hugh Hefner kölcsönökből finanszírozott, többek között a mélyen vallásos édesanyjától is kért támogatást. Az első címlaplány Marilyn Monroe volt, és több, mint 50.000 eladott példányt hozott a konyhára. 

Hefner azonban nem kezdett el vadul költekezni, minden forintot visszaforgatott az üzletbe, hogy növekedni tudjon. Közben lelkesen toborozta a csapatát, és egy minőségi szerkesztőséget hozott létre. 

Hefner már az első percben tudta, hogy nagyot akar alkotniForrás: AFP/Stringer

Sorra adták ki az újabb magazinokat, majd a Playboy egyszer csak futótűzszerűen terjedni kezdett. Az '50-es évek végére már egy millió körüli eladott példányszámnál jártak. Ezzel egy időben Hefner már tévéműsorokban találta magát: ő vezette a Playboy's Penthouse és a Playboy After Dark című műsort is. Innentől kezdve már a sok megjelenés egymást támogatta, erősítette. 

Hugh azonban még itt sem állt meg, hanem inkább úgy döntött, kihasználja a hírnevét, és klubokat hoz létre. Az első, chicagói Playboy Club rendkívül népszerű volt, hiszen nyuszis jelmezbe öltözött lányok foglalkoztak a vendégekkel. 

Szeretett volna szexuális forradalmat indítani, és habár nem is úgy, ahogy szerette volna, de végeredményben sikerült is nekiForrás: AFP/Gabriel Bouys

A hatalmas sikerre való tekintettel pedig egymás után nyíltak a klubok: New Yorkban, Tokióban, a Bahamákon és Londonban is volt. 22 helyet nyitott a '60-as '70-es években. A klubokban összesen nagyjából  25000 ezer lány dolgozott, de Hefner olyan neveket is képes volt levetkőztetni, mint Sharon Stone, Madonna vagy Cindy Crawford - írta meg a Blikk

Hugh Hefnert Marilyn Monroe mellé temették
Hugh Hefnert egész életében körülvették az emberek, de utolsó útjára csak a családja kísérte el. Privát szertartást rendeztek, és Marilyn Monroe mellett helyezték örök nyugalomra, hiszen ő volt az, aki az első Playboy címoldalán pózolt. Olvass tovább itt...