Így futott fel Hugh Hefner karrierje

Forrás: AFP/Stringer -
Hugh Hefner gazdagság karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyian tudjuk, hogy Hugh Hefner neve egyenlő a Playboy magazinnal. De vajon hogyan kezdődött minden, és minek köszönhető a szexmogul sikere? 

1953 decemberében adták ki az első Playboy-t, amit Hugh Hefner kölcsönökből finanszírozott, többek között a mélyen vallásos édesanyjától is kért támogatást. Az első címlaplány Marilyn Monroe volt, és több, mint 50.000 eladott példányt hozott a konyhára.

Hefner azonban nem kezdett el vadul költekezni, minden forintot visszaforgatott az üzletbe, hogy növekedni tudjon. Közben lelkesen toborozta a csapatát, és egy minőségi szerkesztőséget hozott létre.

Hefner már az első percben tudta, hogy nagyot akar alkotni Forrás: AFP/Stringer

Sorra adták ki az újabb magazinokat, majd a Playboy egyszer csak futótűzszerűen terjedni kezdett. Az '50-es évek végére már egy millió körüli eladott példányszámnál jártak. Ezzel egy időben Hefner már tévéműsorokban találta magát: ő vezette a Playboy's Penthouse és a Playboy After Dark című műsort is. Innentől kezdve már a sok megjelenés egymást támogatta, erősítette.

Hugh azonban még itt sem állt meg, hanem inkább úgy döntött, kihasználja a hírnevét, és klubokat hoz létre. Az első, chicagói Playboy Club rendkívül népszerű volt, hiszen nyuszis jelmezbe öltözött lányok foglalkoztak a vendégekkel.

Szeretett volna szexuális forradalmat indítani, és habár nem is úgy, ahogy szerette volna, de végeredményben sikerült is neki Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A hatalmas sikerre való tekintettel pedig egymás után nyíltak a klubok: New Yorkban, Tokióban, a Bahamákon és Londonban is volt. 22 helyet nyitott a '60-as '70-es években. A klubokban összesen nagyjából 25000 ezer lány dolgozott, de Hefner olyan neveket is képes volt levetkőztetni, mint Sharon Stone, Madonna vagy Cindy Crawford - írta meg a Blikk.

Hugh Hefnert Marilyn Monroe mellé temették

Hugh Hefnert egész életében körülvették az emberek, de utolsó útjára csak a családja kísérte el. Privát szertartást rendeztek, és Marilyn Monroe mellett helyezték örök nyugalomra, hiszen ő volt az, aki az első Playboy címoldalán pózolt. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.