A következő napokban, hetekben mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló programlehetőségeket. Lesz csipkebogyó-fesztivál, szerveznek töklámpás felvonulást, de a bátrabbak a szabadulószobák éjszakáján is megmutathatják, hogy nem félnek semmitől. 

XI. Zsólyomkai Nyitott Pincék napja 

A borkóstolás mellett disznótoros falatokat is kínálnak, valamint élő zene és az alkalomhoz illő bordalok is felcsendülnek majd.

Időpont: 2017. október 21.
Helyszín: Sátoraljaújhely, Felső-zsólyomkai pincesor

XI. Zsólyomkai Nyitott Pincék napjaForrás: Youtube

Csipkebogyó-fesztivál 

A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvár-főzés bemutatása mellett, szórakoztató programokkal, csipketeával, forralt borral, egész napos kézműves bemutatókkal, falukerülő túrákkal, játszóházzal, valamint kistermelők és népművészeti termékek vásárával várják a látogatókat.

Időpont: 2017. október 21.
Helyszín: Szarvaskő, Ófalu

Csipkebogyó-fesztiválForrás: Facebook/Csipkebogyó Fesztivál

III. Debreceni Édességfesztivál és -vásár  

Kézművescsokoládé-manufaktúrák, torták, sütemények, muffinok, bonbonok, marcipánok, grillázsok, desszertborok - pálinkák, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor- és gluténmentes édességek és még számos különlegesség vár minden édességért rajongó érdeklődőt. A belépés díjtalan.

Időpont: 2017. október 21-22.
Helyszín: Debrecen, Debrecen Pláza

III. Debreceni Édességfesztivál és -vásárForrás: Facebook/Debreceni Édességfesztivál és Vásár

Szabadulószobák éjszakája

Országszerte több tucat szabadulószoba várja (és zárja be) a kikapcsolódni vágyó kincskeresőket, nyomozni vágyókat egy fergeteges csapatépítő játékra. Aki szeret játszani, szereti a rejtélyeket, a krimiket és a logikai feladatokat, az élőben, barátai, vagy kollégái társaságában teheti magát próbára hasonló szituációkban. A játékban nincs szükség lexikális tudásra, pusztán józan paraszti észre, jó megfigyelőkészségre és csapatmunkára. A csatlakozott szabadulószobák ezen a napon meghosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel várják az érdeklődőket.

Időpont: 2017. október 27.
Helyszín: Budapest, több helyszínen

Szabadulószobák éjszakájaForrás: Facebook/Szabadulószobák Éjszakája 2017 október 27

Budapest Töklámpásfesztivál

„Tököt hozz, ne légy töketlen!" A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott halloweentöklámpáikat. A téren elszórva bárhova le lehet tenni a tököket, és a sötétség beálltával gyönyörködhetnek a résztvevők a szebbnél szebb világító dekorációkban. Mivel a fesztivál jótékonysági esemény, a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy vigyenek magukkal 1-3 db konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert is, amelyet később a Gyermekétkeztetési Alapítvány fog eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Időpont: 2017. október 28., 19-21 óra
Helyszín: Budapest, Hősök tere

Budapest TöklámpásfesztiválForrás: Facebook/Töklámpás fesztivál

Nemzetek Sajtfesztiválja

A sajtkiállítás mellett idén 2. alkalommal méretnek meg a legfinomabb hazai sajtok a Magyar Sajtok Versenyén, valamint ünnepélyes keretek között megalapítják a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének magyar páholyát a világ leghíresebb sajtmesterének vezetésével. 21 európai országból, Amerikából és Magyarországról is érkeznek sajtkülönlegességek Budapestre, a fesztiválon részt vesznek a Mondial du Fromage Supergold nyertesei, és több mint 100-féle termék képviseli a „sajtnagyhatalmat", Franciaországot. Elővételes jegy: 3500 Ft, helyszínen: 4000 Ft (A jegy korlátlan sajtfogyasztást és egy kóstoló pohár bort tartalmaz.)

Időpont: 2017. október 28., 15 órától
Helyszín: Hilton Budapest, Bálterem

Nemzetek SajtfesztiváljaForrás: Facebook/SZEGA Market