Noha még mindig inkább úgy gondolunk rá, mint egy helyeske fiatal srácra, aki épp csak maga mögött hagyta a tinisztárságot, Zac Efron 2017. október 18-án már a harmadik X-et is betölti. A legemlékezetesebb szerepeit összegyűjtő videós összeállításunkból pedig kiderül: jóval több ő bizony már most is, mint egykori tinisztár.

Troy Bolton - Szerelmes hangjegyek (High School Musical, 2006-2008)

A kiskamaszként színészkedni kezdő Zac Efron első kamerák előtti munkáit olyan tévésorozatok apróbb szerepei jelentették, mint a Vészhelyzet vagy a Firefly – Szentjánosbogár. Aztán a Disney gimis musicalbe helyezett Rómeó és Júlia-újragondolása, azaz a High School Musical hozta meg számára az igazi ismertséget, noha az első két rész belőle még csak tévéfilmként futott. A harmadik viszont már a mozikban is sikert aratott, Zac Efronból pedig végképp tinibálvány lett.

Link Larkin - Hajlakk (2007)

Két High School Musical-film között pedig eljátszotta a tinibálvány Link Larkin karakterét egy musicalben - nem volt hát nehéz dolga a Hajlakkban, ami eközben ironikusan, idézőjelek erős használatával fordult magához a csillogó-villogó műfajhoz. Például John Travolta egy túlsúlyos anyukát játszott benne...

Zac Efron két High School Musical-film között pedig eljátszotta a tinibálvány Link Larkin karakterét szintén egy musicalbenForrás: New Line Cinema

Jack Jansen - Az újságos fiú (2012)

Idővel természetesen Zac Efronnak is elege lett az örökös éneklésből-tácolásból, és drámai szerepekben is bizonyítani próbált. A karrierje ezen szakaszában viszont hiába játszott több ígéretes filmben, és nem is okozott bennük csalódást, maguk a filmek viszont sorban tűntek el ilyen-olyan okokból a süllyesztőben. Ilyen volt a sztárgárdával (Nicole Kidman, Matthew McConaughey, John Cusack) felálló Az újságos fiú is, amiben hazatérő egyetemistaként egy zűrös életű menyasszonyba szeretett bele.

Teddy Sanders - Rossz szomszédság (2014)

Idővel viszont utolérte a siker Zac Efront immár „felnőtt” színészként is, és ezt leginkább szabadszájú vígjátékokban tette, ahol megmutatkoztak a születésnaposunk komikusi képességei is. Seth Rogenék elviselhetetlen szomszédjaként például az egykori Disney-üdvöske imidzsét is kifigurázta, hogy a második részre pedig már a főszereplő házaspár szövetségeseként térjen vissza.

Jason Kelly – Nagyfater elszabadul (2016)

Robert De Niróval páros főszerepben lenyomni egy filmet még akkor is meghatározó állomásnak számít egy ifjú színész karrierjében, ha az a film történetesen egy alpári, suttyó humorral operáló, szinte csak negatív kritikákat kapó szünidei vígjáték. Ami viszont a mozipénztáraknál egyáltalán nem bizonyult sikertelennek, sőt.

Dave Stangle - Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (2016)

Nagy bulikat felvonultató vígjátékok: az utóbbi években ezek jelentik Zac Efron igazi hazai terepét, és ezek közül az egyik legszórakoztatóbb a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres, ami önironikusan kicsit csavart is a megszokott képleten. A két felelőtlen főszereplő fickó ugyanis hirdetésben keres benne partnert esküvői megjelenéshez, és végül két olyan csajra bukkannak, akik még náluk is keményebben tolják a partizást.

Matt Brody - Baywatch (2017)

Zac Efron legutóbbi nagyszabású filmje az egykori nevezetes tévésorozat mozis újragondolása, a Baywatch volt, amiben ismét megmutathatta a kockákat a hasán — plusz elsütött pár poént, de ennél többet nem igazán. Ami azért is kár, mert jóval többre is képes, de szerencsére még jócskán lesz ideje ezt bebizonyítani, immár harmincon felül.