Mi a közös Jim Carrey-ben, Stana Katicban, Keanu Reevesben, Nina Dobrevben és Ryan Goslingban? Mind sikeresek, dögösek, színészek és Kanadából származnak. Vajon a jégkorongnak, a juharszirupnak és a fánknak köszönhetik sikereiket? Összeállításunkból most kiderül, hogyan tudtak kanadai sztárjaink Hollywoodban is a csúcsra törni.

Jim Carrey

Jim CarreyForrás: Getty Images

Ki ne ismerné Mr. Gumiarcot, azaz a kétszeres Golden Globe-díjas Jim Carrey-t?! A színész fiatalkora nem a csillogásról szólt, egészen kicsi volt, amikor a család nehéz anyagi helyzetbe került. Jim 16 évesen otthagyta a középiskolát, hogy egy gyár mosdójának takarításával próbálja növelni a családi kasszát. Végül 17 évesen úgy döntött, Los Angelesbe költözik, ahol a The Comedy Store-ban kezdett el dolgozni. Carrey karrierje kezdetén több kisebb produkcióban is szerepelt, az igazi nagy áttörést az 1994-es Ace Ventura: Az állati nyomozó című vígjáték hozta meg számára. Legismertebb filmjei a Dumb és Dumber – Dilibogyók, A Maszk, A kábelbarát, A Mindörökké Batman, A minden6ó, Az igenember és az Ace Ventura 2.: Hív a természet. Jim Carrey 2001 óta nem szerepelt sorozatban, de most beadta a derekát, szeptemberben elkezdte forgatni a Kidding című sorozatot.

Stana Katic

Stana KaticForrás: ABC

A tehetséges és gyönyörű Stana Katic szintén a mesés Kanadából származik. Szerb apja és horvát származású anyja Jugoszláviából emigrált a kanadai Hamiltonba. A színésznő családjával együtt költözött az Illinois állambeli Aurórába, de még jó pár évig ingázott Kanada és az USA között. Stana karrierje elején több kisebb szerepben a Hősök vagy a 24 című sorozatokban is feltűnt, de szerepelt a Quantum csendje című James Bond-filmben is. A dögös színésznő a Castle című sorozattal tört be a köztudatba, jelenleg az AXN-en futó Elfeledve című sorozatban láthatjuk, ahol FBI-ügynök karaktere nemcsak családját, de karrierjét is elvesztette. Emily 6 év fogság után megpróbálja összerakni elfeledett emlékeit és megmaradt élete darabjait, miközben egy gyilkossági ügybe keveredve tisztáznia kell ártatlanságát.

Keanu Reeves

Keanu ReevesForrás: Getty Images

Az angol-kanadai színészt Keanu Reevest méltán választották meg pályafutása során többször a legszexibb férfi színésznek. Libanonban született, szülei korai válása miatt édesanyjával először New Yorkba költözött, végül Torontóban telepedtek le. Apját kábítószerbirtoklás miatt letartóztatták. 1993-ban elvesztette legjobb barátját kábítószer-túladagolás miatt. 1999-ben Jennifer Syme-mal közös kislányuk halva született, 2 évvel később pedig Syme halálos autóbalesetet szenvedett. Reevesnek két húga van, Kim, aki leukémiában szenved, és Karina. A magánéletében megélt tragédiák ellenére Keanu karrierjében óriási sikereket ért el. A nagy áttörést a Veszedelmes viszonyok hozta meg számára, azóta olyan filmekben láthattuk, mint a Féktelenül, Az ördög ügyvédje, a Mátrix-trilógia, vagy a romantikusabb Ház a tónál és az Édes november.

Nina Dobrev

Nina DobrevForrás: Getty Images

A Vámpírnaplók sztárja Nina Dobrev is Kanadában nőtt fel. A bolgár származású színésznő 2 éves korában költözött családjával Torontóba. Pályafutását modellként kezdte, de mellette tanulmányait sem hanyagolta, a torontói Ryerson Egyetemen szociológiát tanult. A színésznő 2001-ben döntött úgy, hogy karrierjére fókuszál és otthagyta az iskolát. A modellből lett színésznő olyan filmekben játszott, mint az Egy különös srác feljegyzései, a Cloe - A kisértés iskolája, vagy a Degrassi gimi. Az igazi sikert a Vámpírnaplók hozta meg számára, amiért 2010-ben Teen Choice-díjat is kapott, mint a legjobb új női szereplő, és mint a legjobb női szereplő fantasy/sci-fi tévésorozatban.

Ryan Gosling

Ryan GoslingForrás: Getty Images

A kétszeresen Oscar-díjra jelölt, Golden Globe-díjas Ryan Gosling egy papírfeldolgozó gyárra központosult kisvárosban, Cornwallban nevelkedett. A kis Ryan az iskolában nem találta a helyét, társaival állandó verekedésbe keveredett, végül édesanyja 10 éves korában kivette az iskolából, és otthon taníttatta. Gosling csak szórakozásból ment el a The Mickey Mouse Club válogatására, ahol végül Britney Spears, Christina Aguilera és Justin Timberlake mellett szerepelt. Ezt követően több kisebb sorozatban is feltűnt, de hírneve 2001-ben érte el Amerikát, a nagy visszhangot kiváltó A hitetlen című drámában nyújtott alakításával. Azóta a zenész és filmproducer olyan filmekben játszott, mint a Szerelmünk lapjai, Az örült, dilis, szerelem, vagy éppen a Kaliforniai álom. Legutóbbi filmje a Szárnyas fejvadász 2049 nemrég került a magyar mozikba. A színész napjainkban is sokat ingázik Kanada és az USA között.