Emlékszel még, hogy melyik dalokat hallgattad 2008-ban a kocsiban, amíg a dugóban araszoltál? Mik voltak az igazán nagy slágerek 10 évvel ezelőtt? Hát ezek!

Bizony, bizony Beyoncé slágere 2008 októberében jelent meg. Vagyis 10 éve riszáljuk a csípőnként és koppintjuk a díva jellegzetes kézmozdulatait, ha meghalljuk a dalt. Meglepő módon, az összesített slágerlistákat nézve a dalt a belga, a magyar és a svéd toplistákon szerepelt a legrosszabbul.

Britney Spears 2007-ben még kopaszra borotváltatta a fejét és esernyővel tört be ablakokat. Akkor nem sokan fogadtak volna arra, hogy visszatér a zenei élvonalba, vagy egyáltalán túléli azt az időszakot. Britney mindenkire rácáfolt. Lejött a drogokról, visszaszerezte a felügyeletet a gyermekei felett, és új lemezt adott ki. 2008-ban tombolt a Womanizer-korszak. Ami egyébként Magyarországon lényegesen jobban teljesített a toplistákon, mint a korábbi Beyoncé-dal.

Pink 2008-ban megjelent Funhouse albumán, a So What volt a legsikeresebb dal, amit a kritikusok csak úgy jellemeztek, mint egy „fantasztikus, erőteljes himnuszt”. A So What Magyarországon is listavezető volt 2008-ban a rádiós játszási listán.

 Az énekesnők éve volt 2008, ez nem is vitás. Beszéltünk már Beyoncéról, Pinkről és Britney Spearsről, de még néhány névvel szolgálhatunk. Az egyik ilyen Rihanna, aki a Disturbia című dalával tarolt 2008-ban. Bár a „tarolt” talán erős túlzás, mert az Egyesült Államokat, Új-Zélandot, Venezuelát és Belgiumot kivéve a dalnak sehol nem sikerült listavezetőnek lennie. Magyarországon a negyedik helyig jutott.

2008-ban hét hétig vezette a Billboard toplistát az I Kissed A Girl Katy Perry-től. Ezzel egyébként az amerikai lap szerint 2008 második legsikeresebb dalát sikerült produkálnia az énekesnőnek. A dal egyik producere az a Dr. Luke volt, akit egy éve elküldtek a kiadótól, mivel Kesha beperelte őt lelki- és testi bántalmazás miatt. A dalból készült maxilemezből az Egyesült Királyságban 700 ezer, míg az Egyesült Államokban 4,7 millió darab kelt el.

Szintén 10 éves lesz 2018-ban a Coldplay Viva la Vida című száma. A dal elképesztően sikeres lett, még a The Simpsons egyik epizódjába is bekerült, de ezt hallhatták az FC Barcelona rajongói is, a csapat 2010-es győzelme után. Bár a Billboard top 100-as listáját csak egyetlen hétig vezették, az Egyesült Államokban 6 millió-, míg az Egyesült Királyságban 1,2 millió példányban értékesítettek a lemezt.

Nem sok tehetségkutatóból kikerült énekes van, aki elmondhatja magáról, hogy a nemzetközi slágerlistákat is sikerült meghódítania. Pedig ilyen volt Leona Lewis is, akiről mostanában nagyon keveset hallunk, azonban 2007-ben és 2008 tavaszán szinte az egész világ imádta. Bleeding Love című slágere négy hétig volt listavezető az Egyesült Államokban. A brit énekesnő jelenleg 32 éves. 2016-ban a Cirque du Soleil egyik előadásához szerződött, majd pár hónappal később, élete első szerepében debütált a Broadwayn.

2008 tavaszán énekelgette azt Mariah Carey, hogy Touch My Body. A dal volt Carey tizennyolcadik listavezető száma a Billboard slágerlistán, ezzel pedig megelőzte Elvis Presley-t is. A magyarok annyira nem lelkesedtek Mariah daláért, hiszen a negyvenes toplistán, mindössze a 19. helyig jutott.

2008-ban Flo Rida Low című dala uralta a legtöbbször a slágerlisták első helyét. Bár maga a dal 2007-ben jelent meg, a legnagyobb sikereket 2008 évelején érte el. Nagy szerepe volt ebben annak is, hogy a Step Up 2 című filmbe is bekerült a nem túlságosan bonyolult szöveggel megírt nóta.

Az ártatlan gimnazista Taylor Swift is 2008-ban játszotta el, hogy ő bizony egy kastélyban raboskodó, szerelmes úrinő. A minden szakításából dalt író énekesnő, Love Story című felvétele 2008 szeptemberében jelent meg. Az Egyesült Államokból összesen 7 millió lemez fogyott el.