Mi vár ránk idén a moziban? Ezeket a filmeket várjuk legjobban 2018-ból

Forrás: YouTube -
2018 válogatás film kedvenc mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már néhány napja számba vettük az előző év filmkedvenceit, itt az ideje az előretekintésnek is - főleg, hogy 2018 izgalmas évnek ígérkezik a moziban, már az első heteiben is. Így hát listára gyűjtöttük azokat a (lehető legkülönfélébb) filmeket, amik kedvéért mi biztosan be fogunk ülni idén a nézőtérre, és azt is megmondjuk, melyikre miért lesz érdemes.

Három óriásplakát Ebbing határában

Hazai bemutató: 2018. január 25.

Vasárnap éjjel lett a Golden Globe-gála nagy győztese négy díjjal, hát hogy ne várnánk?! Az a bizonyos három óriásplakát pedig azért van Ebbing határában, mert miután meggyilkolják a tinédzser lányát, a rendőrség pedig tehetetlennek, sőt impotensnek mutatkozik a nyomozásban, a karakán anyuka ilyen módszerrel kezdi el a kezébe venni az ügyet. Aki mindezt előadja: az Erőszakik és A hét pszichopata és a si-cu rendező-írója, Martin McDonagh, így valami egészen egyedire számítunk!

Szólíts a neveden

Hazai bemutató: 2018. február 8.

Az őszi miskolci Cinesfest filmfesztiválon már láthatta a hazai közönség szerencsés része ezt a lírai, nehezen feledhető hangulatú, szépséges szerelmesfilmet, ami a mozikba viszont csak februárban érkezik meg. A nyolcvanas évekbeli, itáliai szerelmes nyár két főszereplője egy magát kereső kamasz fiú és a családjuk fiatal férfi vendége - de senki ne számítson a felállás szokatlanságából adódó fordulatokra, ez a film tényleg csak a szerelemről és a felnövésről szól, minden mástól függetlenül.

A víz érintése

Hazai bemutató: 2018. február 22.

Guillermo del Toro új rendezésétől valami hasonló kombinációjára számítunk a szépségnek és a szörny(űség)nek, mint amit A faun labirintusában oly emlékezetesen előadott. A víz érintésében egy tudományos kutatóintézet gondnoknője a hidegháború idején kerül különös kapcsolatba a hozzájuk kerülő furcsa, titokzatos lénnyel.

Lady Bird

Hazai bemutató: 2018. március 1.

Sokan az idei Oscar-gála egyik esélyeseként emlegetik a Lady Bird című filmet, sőt a Rotten Tomatoes nemzetközi kritikaösszesítő oldalon minden idők legpozitívabbra értékelt filmje lett az eddig inkább színésznőként ismert Greta Gerwig (Frances Ha, 20. századi nők, Jackie) rendezése. Benne pedig egy igazi felnövéstörténetet kapunk Saoirse Ronan (Brooklyn, Hanna, Vágy és vezeklés) főszereplésével, különleges módon ábrázolva.

Bosszúállók: Végtelen háború

Hazai bemutató: 2018. április 26.

Oké, a tömött sorokban érkező szuperhősös látványmozikat már mi is unjuk kicsit, na de most egy olyan jön majd tavasszal, amiben aztán tényleg minden és mindenki szerepel: sok-sok filmnyi alapozás (és szórakoztatás) után áll össze a Marvel álomcsapata Vasemberestül, Throsotul, Amerikai kapitányostul, sőt már Pókember, Doctor Strange és A galaxis őrzői is beszállnak a buliba! Azt mondanunk sem kell, hogy minden eddiginél nagyobb veszélytől kell majd megmenteniük a világot, és a hírek szerint ezúttal ez már komoly áldozatokkal is jár...

Solo: Egy Star Wars-történet

Hazai bemutató: 2018. május 24.

Létezik filmes toplista Star Wars nélkül? Na ugye! 2018-ban is megkapjuk a magunk kalandadagját egy réges-régi, távoli galaxisból, ezúttal mindenki kedvenc űrcsempésze, Han Solo ifjúságára koncentrálva. Már csak azért érdemes lesz megnézni a forgatás közben rendezőváltáson is átesett filmet, hogy kiderüljön: miként találkozott hősünk először Csubakkával.

Rossz versek

Hazai bemutató: 2018. június

Sok ígéretes magyar film is kerül a mozikba 2018-ban, de mi a legjobban a Rossz verseket várjuk, amelyet a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője, Reisz Gábor készített. Sőt, a hírek szerint amennyire játékos és szabálytalan volt az a film, annyira lesz játékosan és szabálytalanul egyfajta folytatása ez a mozi. Hogy ez még egy sajtónapon is meg tud látszani, arra pedig itt a bizonyíték:

A hihetetlen család 2.

Hazai bemutató: 2018. július 19.

A 21. század első éveinek, sőt talán minden filmidőknek is az egyik legjobb animációs mozija A hihetetlen család, melyben szuperhősködést, szuperhősparódiát és (családi) drámát egyszerre kapunk meg egy hibátlan gyerekmesével és pazar látvánnyal a Pixar stúdió csúcstermékében. Most pedig érkezik a folytatás, hogy ne lennénk rá nagyon kíváncsiak, mi lesz Nyúlánykából és a többiekből, nem is beszélve a legkisebb csemetéről?

Legendás állatok: Grindewald bűntettei

Hazai bemutató: 2018. november 15.

Oké, bevalljuk: ebben nem vagyunk biztosak, hogy emlékezetesen szuper lesz, de hogy érdekes, az biztos. Az elsőre csak Harry Potter-utánérzésnek és bőrlehúzásnak tűnő Legendás állatok és megfigyelésük is meglepően szórakoztatóra sikeredett: a Rowling-univerzum bája úgy tűnik, kifogyhatatlan. És hátha Johnny Depp is majd épp ebben a filmben tér végre magához.

Bohemian Rhapsody

Amerikai bemutató: 2018. december

A hazai premierjéről még nincs pontos információ, de vélhetően hozzánk is befut majd 2018 legvége előtt a Queen-együttes legendás, 1985-ös Live Aid-fellépése előtti időszakáról szóló mozi — amiben már most látszik, hogy Rami Malek (Mr. Robot) milyen kísértetiesen átalakulva játssza el Freddy Mercuryt. A Hollywoodot megrázó zaklatási botrányok miatt ugyan a film eredeti rendezőjét (Bryan Singert) lecserélték, de az év végéig még van idő mindent tökéletesre csiszolni. Mint egy Queen-slágerben.

Golden Globe 2018: Íme a győztesekhttp://www.life.hu/kult/20180108-ok-nyertek-golde-globe-dijat-2018-ban.htmlÁtadták a 2018-as Golden Globe díjakat. Kult--Golden Globe: Különleges vendéggel érkezett Meryl Streephttp://www.life.hu/kult/20180108--kulonleges-vendeggel-erkezett-meryl-streep-a-golde-globe-galara.htmlMeryl Streep egy igazán különleges vendéggel érkezett a 2018-as Golden Globe-gálára. Mutatjuk a képet! Kult--Rákban hunyt el az Eurovíziós Dalfesztivál egykori győztese, France Gallhttp://www.life.hu/kult/20180107-rakban-hunyt-el-az-eurovizios-dalfesztival-egykori-gyoztese.htmlHosszú évekig küzdött a halálos kórral France Gall, francia énekesnő. Vasárnap hunyt el. Kult--A legismertebb újévi babonák és tiltásokhttp://www.life.hu/kult/20171231-a-legismertebb-ujevi-babonak-es-tiltasok.htmlA babona úgy tartja: amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben. De nemcsak azt érdemes szem előtt tartani, hogy mit kell tenni, hanem azt is, hogy mit tilos! KultOrigoTekerd fel a hangerőt! 10 sláger, ami 10 éves lesz 2018-ban http://www.life.hu/kult/20171129-10-slager-ami-10-eves-lesz-2018-ban.htmlEmlékszel még, hogy melyik dalokat hallgattad 2008-ban a kocsiban, amíg a dugóban araszoltál? Mik voltak az igazán nagy slágerek 10 évvel ezelőtt? Hát ezek! Kult--Top10: Ezek voltak 2017 legjobb filmjei a Life.hu szerinthttp://www.life.hu/kult/20171229-az-ev-legjobb-filmjei.htmlAz év vége mindig a visszatekintés és összegzés időszaka, meg persze a toplistáké. 2017 mozgalmas és sokszínű évet hozott a filmek terén, így nem voltunk könnyű helyzetben a 10 kedvencünk kiválasztásakor, de az bizonyos, hogy az alábbi lista minden szereplőjét jó szívvel ajánljuk. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.