A-listás sztárok, akiket kiraktak egy-egy gigaprodukcióból

Anne Hathaway Anette Bening Colin Firth Ryan Gosling Terrence Howard Vasember Megan Fox Transformers
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezek a hírességek képzeletben már ott vonultak új filmjeik bemutatóján, de hamar rá kellett jönniük, hogy kirúgták őket a produkcióból.

„Nem tudom, hogyan kell szülni”

Anne Hathaway számos kasszasikerben szerepelt. A harmincöt éves színésznőről kevesen tudják, hogy ő lett volna a főszereplője a Felkoppintva (Knocked Up) című mozinak. Hathaway és a készítők már meg is egyeztek, amikor a színésznő mégis úgy döntött, hogy nemet mond a szülési jelenetre. A stúdió így már nem akart a vele leforgatni a mozit. Anne 2007-ben azzal magyarázta a döntését, hogy nem tudja eljátszani hitelesen a szülést, mert akkor még nem volt ilyen tapasztalata. Helyére végül Katherine Heigl került, aki örömmel vállalta a főszerepet.

Anne Hathaway helyett Katherine Heigl játszotta el a Felkoppintva című film főszerepét Forrás: Getty Images, YouTube

Hitlerhez hasonlította a rendezőt

Megan Fox volt az a szerencsés hölgy, aki fehér trikóban pózolhatott az első két Transformers filmben űrdongó és Shia LaBeouf oldalán. Azonban a harmadik részben már új barátnőt kapott a kiabálás nagymestere, vagyis Sam Witricky karaktere. Amerikai lapok szerint Foxnak azért kellett távoznia, mert egy beszélgetésben Hitlerhez hasonlította Michael Bay rendezőt. Megan helyét pedig Rosie Huntington-Whiteley vette át.

A harmadik Transformers filmben már Rosie Huntington-Whiteley szerepel Forrás: AFP

Túlságosan sovány volt a szerepre

Az 1980-as születésű Ryan Gosling, megannyi nő kedvence. 2009-ben ő is esélyes volt Peter Jackson, Komfortos mennyország című filmjének a főszerepére. Gosling nagyon szerette volna megkapni a főszerepet, még azt is bevállalta volna, hogy jó pár kilót felszed a film kedvéért. Csakhogy Jackson nemet mondott, és kirakta a produkcióból. Sokáig arról pletykáltak, hogy a rendező túlságosan fiatalnak tartotta ahhoz, hogy egy negyvenes férfit alakítson (ne feledjük el, hogy mindez 2009-ben történt), azonban később kiderült, hogy Jackson szerint túl vékony lett volna Gosling a szerepre.

Ryan Goslingot túl soványnak tartotta a rendező, végül Mark Wahlberg kapta meg a szerepet Forrás: Getty Images, AFP

Így nem lett Macskanő Annette Bening

Annette Bening igazi A-listás színésznő lett az Amerikai szépség és Svindlerek után. Négyszer is jelölték Oscar-díjra, így többen is ideális választásnak gondolták Macskanő szerepére, az 1992-es Batman visszatér moziban. Csakhogy Bening a forgatás alatt már kisbabát várt, ezért a producerrel közösen úgy döntöttek, hogy lemond a szerepről. A készítők ugyanis - a kaszkadőrök ellenére is - ragaszkodtak a veszélyesebb, akció dús jelentekhez, amiket - érthető módon - a kismama Bening nem szívesen vállalt volna be. Így végül Michelle Pfeiffer lett Macskanő.

Annette Bening terhessége miatt esett el a szereptől, Michelle Pfeiffer alakította a Macskanőt Forrás: AFP, YouTube

Ezért cseréltek le Vasember cimboráját

Nyilván nektek is feltűnt már, hogy míg a Vasember első részében Terrence Howard alakította James Rhodes karakterét, addig a folytatásokban már Don Cheadle. Nos, a váltásnak bizony ebben az esetben is oka volt. Howard ugyanis, látván az első rész óriási sikerét, több pénzt szeretett volna kapni a folytatásért. A tárgyalások egy ponton megrekedtek, a MARVEL pedig megunta a férfi követeléseit és kirakták a szűrét a produkcióból.

Terrence Howardtól mohósága miatt vették el James Rhodes karakterét Forrás: UIP-Duna Film, AFP

Túlságosan férfias volt a hangja

Colin Firth mindent megtett, amit a stúdió kért tőle, így vele készült el a 2014-es Paddington film. Csakhogy a munkák során a készítők úgy érezték, hogy az Oscar-díjas színész hangja túlságosan férfias és mély a mackó karakteréhez. Ennek eredményeként - bár a film ekkor már készen volt - lecserélték Colin Firth-t, aki helyett a 20 évvel fiatalabb Ben Whishaw szólalt meg Paddingtonként a mozikban.

Colin Firth-t túl mély hangja fosztotta meg Paddington szinkronszerepétől Forrás: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.