Film készült Halassy Olivérről, az amputált lábú vízilabdásról

Forrás: Wikipedia -
Halassy Olivér film vízilabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Film készült a kétszeres olimpiai bajnok, amputált lábú úszó és vízilabdázó Halassy Olivérről, az alkotás producere a háromszoros ötkarikás aranyérmes pólós, Kiss Gergely.

"Czinke Gyula rendező keresett meg, hogy legyek szakértője a filmnek, de aztán szép lassan én lettem a film producere és gyártásvezetője is. Ha Halassy Olivér amerikai lett volna, biztos, hogy már több hollywoodi film is készült volna a történetéből" - mondta Kiss Gergely. A műben többek között megszólal Kárpáti György, Faragó Tamás, Benedek Tibor, Kemény Dénes és Schmitt Pál, valamint Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó és Halassy Ilona, Halassy Olivér lánya is - tájékoztatták a készítők az MTI-t.

Halassy Olivér (a kép jobb szélén) 1932-ben Forrás: Wikipedia


"Ez a film nemcsak a vízilabdás közegnek szól, hanem minden sportszeretőnek. Tisztelet a "nagy öregek előtt" és példa a fiatalok számára, hiszen Halassy élete a bizonyíték, hogy nem a szavak és a külsőségek, hanem a kitartó munkával elért minőség számít" - tette hozzá Kiss Gergely. "Halassy Olivér, "a vízilabda Puskás Öcsije" a hazai sporttörténet méltatlanul feledésbe merült hőse. Fontos lenne őt megismerni, mert élete és küzdeni tudása értékes példaként szolgálhat a jelenkori nemzedék számára. Reméljük, filmünkkel nemcsak egy kiváló embert mutatunk be, de újra sikerül fókuszba állítani a magyar vízilabdát is" - mondta Czinke Gyula rendező.

Film készült az amputált lábú úszó- és vízilabda bajnok Halassy Olivérről Forrás: A csodafedezet - Vitéz Halassy Olivér dokumentumfilm

A Green Screen által készített, s a Médiatanács által támogatott, 55 perces A csodafedezet - Vitéz Halassy Olivér című dokumentumfilmet moziban és televízióban is láthatják majd az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.