Nem Viktória királynő volt az első, aki fehéret viselt esküvőjén

Forrás: Getty Images -
esküvő menyasszonyi ruha Meghan Markle menyasszony Fehér Viktória királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A romantikus szerelem és a tisztaság szimbólumává vált a fehér menyasszonyi ruha. Kevesen tudják azonban, hogy mikor és hol kezdték viselni. Egy történész most lerántotta a leplet a titokról. 

A Daily Star Geraldine Roberts történészt kérdezte arról, hogy mikor kezdtek a menyasszonyok fehér ruhát viselni esküvőjükön, amely ma már a romantikus szerelem és a tisztaság szimbólumává vált.

A szakember szerint a legtöbben úgy gondolják, hogy Viktória királynő volt az eslő, aki fehéret viselt a nagy napon, amikor 1840-ben hozzáment Albert herceghez. Ám a történész másképp tudja: szerinte az első nő az 1789-ben született brit arisztokrata, Catherine Tylney-Long volt.

A királyi esküvőknek is elengedhetetlen kelléke a fehér ruha Forrás: Getty Images

Olyan párt választott magának, aki nem rendelkezett nemesi felmenőkkel, így frigyüket pletykák övezték, az esküvő minden egyes részletéről beszámoltak a korabeli lapok. Ő döntött először úgy, hogy fehér ruhát választ, ezzel pedig divatot teremtett.

Rekordösszegért kelt el Modigliani aktjahttp://www.life.hu/kult/20180515-rekordosszegert-kelt-el-modigliani-aktja-arveres.html157 millió dollártért, azaz több mint 41 milliárd forintért kelt el Modigliani meztelen nőt ábrázoló képe egy New York-i árverésen. Kult--69 éves korában elhunyt Margot Kidder színésznőhttp://www.life.hu/kult/20180515-69-eves-koraban-elhunyt-margot-kidder-szineszno-superman.html69 éves korában elhunyt Margot Kidder, akit a legelső Superman-széria női főszereplőjeként ismert meg a világ. Kult--5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod májusbanhttp://www.life.hu/kult/20180514-teves-es-mozis-filmek-es-sorozatok-amiket-nem-szabad-kihagyni-majusban.htmlÚj rovatunkban minden hónap elején összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek először május kiemelt filmjei és sorozatai! KultOrigoRengeteget érnek a családjával és önmagával is végző festő, Czigány Dezső képeihttp://www.life.hu/kult/20180513-rengeteget-ernek-a-csaladjaval-es-onmagaval-is-vegzo-festo-czigany-dezso-kepei.htmlHamarosan kalapács alá kerülhet Czigány Dezső képe, amely nemrég került elő. A festmény állítólag a festőzseni lányát ábrázolja. Kult--Eurovíziós Dalfesztivál: díjat nyert Magyarországhttp://www.life.hu/kult/20180513-eurovizios-dalfesztival-2018-dijat-nyert-magyarorszag.htmlAz idei Eurovízión az országunkat képviselő AWS a 21. helyet érte el, de Magyarország azért mégis bezsebelhetett egy díjat.Kult--Eurovíziós Dalfesztivál: nagy meglepetést okozhat az AWShttp://www.life.hu/kult/20180512-eurovizios-dalfesztival-nagy-meglepetest-okozhat-az-aws.htmlKét héttel ezelőtt a fogadóirodák még a 31-ik helyre várták az AWS produkcióját,azóta azonban 16 helyet javítva most már a 15-16. helyre várják a döntőben a Viszlát nyár!-t KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.