5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod augusztusban

augusztus film sorozat tévé mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát augusztus ajánlott filmjei és sorozatai!

Mission: Impossible – Utóhatás (Mission: Impossible – Fallout) hazai mozis premier: 08. 02.

Tom Cruise immár hatodszor bújik bele a lehetetlen küldetéseket teljesítő titkosügynök, Ethan Hunt bőrébe, és az egyhangúan lelkes kritikák és nézői reakciók szerint minden idők egyik, ha nem a legjobb Mission: Impossible-filmje lett az Utóhatás. Amiben persze ismét helyet kap majd néhány olyan egészen nyaktörő kaszkadőrmutatvány is, amiket az immár 56 éves Cruise szokás szerint saját maga hajtott végre, a fő ellenfél szerepében pedig a bajszos Henry Cavillt köszönthetjük.

Castle Rock hazai tévés premier: 08. 02. (HBO GO), 08. 26. (HBO3)

A horrorirodalom legismertebb szerzőjét, Stephen Kinget mindig is szerették mozgóképre adaptálni, de mostanában szabályos reneszánszát élik a műveiből készült filmek és sorozatok. A Castle Rock viszont nem egy bizonyos King-regényt filmesít meg, hanem eredeti történetet kínál egy olyan univerzumban, amelyet King jellegzetes Maine állambeli kisvárosi horrormeséinek világából építettek fel.

Better Call Saul nemzetközi tévés premier: 08. 06. (AMC)

A Breaking Bad (Totál szívás) minden idők egyik legkiemelkedőbb tévésorozata volt, amelyik a befejezése után is tovább élt egy kicsit: a benne szereplő simlis ügyvéd, Saul Goodman kapott egy saját (előzmény)szériát. Ez a széria pedig már a negyedik évadát kezdi augusztusban, és noha stílusában-témájában kissé eltér a nagy elődtől, de színvonalában semmiképp.

A kém, aki dobott engem (The Spy Who Dumped Me) hazai mozis premier: 08. 16.

Nem csak azért ajánljuk ezt a Mila Kunis és Kate McKinnon főszereplésével készült hollywoodi kémvígjátékot, mert üdítő szórakozásnak ígérkezik a forró nyári napokon, hanem mert a film egy jelentős részét Budapesten forgatták, így ismerős helyszíneket is kiszúrhatunk a nézése közben. A szakítás után az egyikük expasijának nyomába eredő, ezzel szövevényes nemzetközi kémügybe keveredő barátnők filmjének kedvéért ráadásul az egyik főszereplőnő még a Yózsefváros című dalt is megtanulta!

Virágvölgy hazai mozis premier: 08. 30.

A nyár végétől sorban fognak érkezni a mozikba az új, ígéretes magyar filmek, és közülük Csuja László rendezői bemutatkozása nyitja a sort, amely a rangos Karlovy Vary-i filmfesztiválon elnyert díjával is bizonyította már, hogy érdemes a figyelemre. Az egyedi hangulatú, különös történetben egy kallódó fiatal lány lop el egy kisbabát, hogy aztán egy egyszerű lelkű munkás karolja fel, és együtt kelljen szembenézniük a tetteik következményével.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.