70 éves lett a hetvenes évek szexszimbóluma, Sáfár Anikó

színésznő Sáfár Anikó bikini szexszimbólum születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sáfár Anikó színésznő, a hetvenes évek szexszimbóluma hétfőn ünnepli 70. születésnapját. Még ma is a színpadon áll, megmutatjuk, hogyan nézett ki a színésznő pályája elején és most. 

Sáfár Anikó színésznő sokak kedvence, a ma 70 éves díva még most a színpadon áll. 1948-ban született Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Thália Színházhoz szerződött.

Szerepelt színházban, filmekben, de szinkronszerepeinek száma is szinte végtelen. Láthatták a filmkedvelők például a Magyar rapszódiában, az Angyalbőrben című sorozatban, de feltűnt a Barátok köztben is.

A hetvenes években őt tartották az ország szexszimbólumának, gyakran szabadult meg ruháitól a képernyőn. "Vállalom, hogy sokszor mondtam igent hasonló felkérésekre, mert örültem, ha munkát kaptam, és dolgozhattam. Valamiből meg kellett élni. Ha én nem csinálom meg, elvállalja más" - nyilatkozta korábban Sáfár Anikó a Borsnak.

Így festett például a gyönyörű színésznő 1978-ban az Ezeregyéjszaka meséiből készülő tévéjáték egyik jelenétében Dathma szerepében:

Sáfár Anikó 1976-ban filmfelvétel közben Forrás: Fortepan/SZALAY ZOLTÁN/1976

Sáfár Anikó csodás alakját is megmutatta a kamerák előtt Forrás: Fortepan/SZALAY ZOLTÁN/1976

És így fest ma a 70 éves színésznő:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.