Sáfár Anikó színésznő, a hetvenes évek szexszimbóluma hétfőn ünnepli 70. születésnapját. Még ma is a színpadon áll, megmutatjuk, hogyan nézett ki a színésznő pályája elején és most. 

Sáfár Anikó színésznő sokak kedvence, a ma 70 éves díva még most a színpadon áll. 1948-ban született Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Thália Színházhoz szerződött. 

Szerepelt színházban, filmekben, de szinkronszerepeinek száma is szinte végtelen. Láthatták a filmkedvelők például a Magyar rapszódiában, az Angyalbőrben című sorozatban, de feltűnt a Barátok köztben is. 

A hetvenes években őt tartották az ország szexszimbólumának, gyakran szabadult meg ruháitól a képernyőn. "Vállalom, hogy sokszor mondtam igent hasonló felkérésekre, mert örültem, ha munkát kaptam, és dolgozhattam. Valamiből meg kellett élni. Ha én nem csinálom meg, elvállalja más" - nyilatkozta korábban Sáfár Anikó a Borsnak. 

Így festett például a gyönyörű színésznő 1978-ban az Ezeregyéjszaka meséiből készülő tévéjáték egyik jelenétében Dathma szerepében:

Sáfár Anikó 1976-ban filmfelvétel közbenForrás: Fortepan/SZALAY ZOLTÁN/1976

 

Sáfár Anikó csodás alakját is megmutatta a kamerák előttForrás: Fortepan/SZALAY ZOLTÁN/1976

 És így fest ma a 70 éves színésznő: