Elkezdődött a suli, de nem szabad elszomorodni. A hétvége csak a miénk, és szerencsére az időjárás is nekünk kedvez. Irány hát a legjobb fesztiválok, programok – jókedvben nem lesz hiány.

Kerekdomb Fesztivál

Minőségi kulturális, zenei, turisztikai és borélmény. Összművészeti fesztivál Tállya templomaiban, udvarain, nemesi kúriáin, dűlőin és parasztházaiban.

Időpont: 2018. szeptember 13-16.
Helyszín: Tállya, több helyszínen

Kerekdomb FesztiválForrás: Facebook/Kerekdomb Fesztivál

Szenttamási napok

Büfé, bográcsozás a Hegytetőn, népi gyermekjátékok a játszóháznál, csacsigolás a hegyen. Barátságos Szenttamásiak és jó hangulat vár minden érdeklődőt.

Időpont: 2018. szeptember 14-15.
Helyszín: Esztergom, Szenttamás hegytető

Szenttamási napokForrás: Facebook/Szenttamás Barátai Egyesület

Demecseri káposztás napok

A káposztás ételeket főző és kóstoltató csapatok mellett színes kulturális műsor, sztárvendégek, kirakodóvásár, vidámpark, kézművesek, versenyek és nem utolsósorban rengeteg káposztás étel várja a látogatókat.

Időpont: 2018. szeptember 14-16.
Helyszín: Demecser

Demecseri káposztás napokForrás: Facebook/Demecseri Káposztás Napok - 2015-2017

Mátrai szüreti napok és fehérborfesztivál

A látogatók megkóstolhatják a Mátrai Borvidék illatos, könnyed borait a Fő téri pavilonsoron, miközben színvonalas szórakoztató, kulturális és folklór programok zajlanak. Kézműves kirakodóvásár, gulyásfőző verseny, szüreti felvonulás gazdagítja az eseményt. Népi iparművészeti vásár, minőségi borok árusítása a Fő téri borpavilonokban, csemegeszőlő- és mustárusítás, gyermekjátékok, kulturális programok gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Időpont: 2018. szeptember 14-16.
Helyszín: Gyöngyös, Fő téri szabadtéri színpad

Mátrai szüreti napok és fehérborfesztiválForrás: Shutterstock

Ládaderbi Börzsöny

Extrém hegyi pálya ügyességi feladatokkal megspékelve. Idén is várják a hasonlóan kreatív és elmeroggyant stílusú verdákat. A dizájnon kívül a szerkezet stabilitására is érdemes odafigyelni, hiszen az akadályokat bírnia kell majd!

Időpont: 2018. szeptember 15.
Helyszín: Diósjenő

Ládaderbi BörzsönyForrás: Facebook/Ládaderbi Rétság

Zebegényi Sárkányfesztivál

A világ talán legvidámabb fesztiválja idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, ahol minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól. Aki a kétnapos fesztivál családias és könnyed hangulatában elfárad, új erőre kaphat a gasztrokínálatot felvonultató sárkánykonyhán, és tehet egy sétát a közeli kézműves- és dizájnvásáron. Az esti órák közeledtével zenei élmények teszik a napok felejthetetlenné.

Időpont: 2018. szeptember 15-16.
Helyszín: Zebegény, Sárkánydomb

Zebegényi SárkányfesztiválForrás: Facebook/Zebegényi Sárkányfesztivál