Angolok a szülei, de ő már Ausztráliában született, és onnan indulva futott be Hollywoodban, ahol már közel két évtizede kirobbanthatatlan az élvonalból, akár macsó akciókról, akár énekes-táncos-romantikus szerepekről van szó. Hugh Jackman ma ünnepli a félszázadik születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttük a leghíresebb alakításait.

Farkas/Logan – X-Men-filmek (2000-2017)

Ha azt mondjuk, Hugh Jackman, a legtöbb mozinézőnek az X-Men filmek pengekezű Farkasa ugrik be, nem véletlenül: 18 év alatt összesen 9 filmben játszotta el a mutáns szuperhőskaraktert, és rendkívül emlékezetes módon búcsúztatta el tavaly a Logan - Farkasban. Pedig annak idején csak beugróként kapta meg a szerepet az eredetileg szerződtetett színész motorbalesete miatt.

Leopold - Kate és Leopold (2001)

A morcos és macsó Farkas szerepe után Hugh Jackman gyorsan bebizonyította a világ számára, hogy egészen más dolgokban is jó: Meg Ryan-nel olyan cuki párost alkottak ebben az időutazós romantikus komédiában, hogy csak na!

Robert Angier - A tökéletes trükk (2006)

A jelenkor egyik legkiemelkedőbb rendezője, Christopher Nolan filmjében Hugh Jackman és Christian Bale vetélkedő 19. századi bűvészeket játszottak, akik nem csak a színpadon akarták legyőzni egymást ebben a sokszorosan csavaros történetben.

Drover - Ausztrália (2008)

A leghíresebb ausztrál rendező, Baz Luhrmann összetrombitálta a leghíresebb ausztrál színészeket, hogy összehozzon egy szuperprodukció keretében egy ausztrál háborús melodrámát – a végeredmény pedig ha nem is lett egy új, ausztrál Elfújta a szél, de nagyon közel állt hozzá.

Jean Valjean - A nyomorultak (2012)

Hogy Hugh Jackman mennyire szeret és tud is énekelni, azt akkor is megmutatta már, amikor ő volt az Oscar-gála házigazdája – A nyomorultak főszerepében pedig az a tulajdonsága élete eddigi egyetlen Oscar-jelölését hozta el számára.

Keller Dover - Fogságban (2013)

Pedig egy Oscar-jelölést minimum megért volna a Fogságban nyújtott teljesítménye is, hisz Jackman egybehangzó vélemények szerint élete alakítását nyújtotta a kislánya elrablását követően önbíráskodó nyomozásba kezdő apa megrázó szerepében.

Bronson Peary - Eddie, a sas (2015)

Néhány éve talán még a főszerepet játszotta volna (persze erősen elmaszkírozva), most már a mentor figurája jutott neki ebben a humorral és lélekkel teli sportfilmben, ahol a világ legalkalmatlanabb, de egyben leghősiesebb síugrójának lecsúszott, alkoholista edzőjét játszotta – csak hogy egy újabb típusú karakter kapcsán is megmutassa, hogy milyen jól megy (sőt áll) neki.