Müller Péter 62 éve tartó szerelmének titkát kutatja legújabb könyvében, a Vallomások a szerelemről című írásban. A szerző elmondta, nagyon fontos manapság erről beszélni, mert egyre jobban elidegenedünk egymástól.

"Az életem és a gondolataim összegezése ez a könyv" - mondta Müller Péter, hozzátéve: minden írónak a saját élete a nyersanyaga, ezért a kötetben saját benyomásai, életélményei, tapasztalati segítségével tekint végig a világirodalom fontos művein, hogy megértse, mi is az a szerelem, ami "nem alszik ki 62 éve már".

Müller Péter új könyvéről vallottForrás: Margitay Klára/Life.hu

"Egy szerelmes ember vall ebben a könyvben a gondolkodásról, a világról, történelemről az Istenről, mindenről" - fogalmazott az író. Müller Péter felidézte, hogy 19 éves korában szeretett bele későbbi feleségébe. Hozzá indult el egy nap, az 1956-os "forradalom poklában", de az út Zuglótól a belvárosig napokon át tartott, és végül nem is sikerült célba érnie, hiszen az egyik utcasarkon hátba lőtte egy katona - írja az MTI.  "Meg is haltam. Voltam a szellemvilágban és visszajöttem onnan. Ez az életem alapélménye, ettől vagyok spirituális, hogy számomra ez nem egy könyvben olvasott dolog, nem is egy hit, hanem egy megtapasztalt valóság. Voltam, visszajöttem, kétszer születtem" - hangsúlyozta. Arra is rájött, hogy miért jött vissza a halálból: a szerelem volt az oka annak, hogy az életet választotta a nyugalmas túlvilág helyett. Kiemelte, hogy amiben hatvankét éve él, az nem egy harmonikus, hosszú párkapcsolat története, hanem egy ugyanolyan szerelemé, amilyet 19 éves korában érzett.

Müller Péter szerint azért kell a szerelemről és a szeretetről minél többet beszélni, mert az emberiség egy nagyon előrehaladott válságot él meg. "A válságnak abszolút tünete a szeretet eltűnése. Elidegenedtünk egymástól és az állatoktól, a természettől is. Rossz állapotban van az ember manapság, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ha él még a parázs valakiben, akkor azt fújni kell, hogy abból láng legyen." - tette hozzá. A Vallomás a szerelemről október 15-én jelenik.