Művészet, sport, gasztronómia: programajánló

mng2018 művészet gasztronómia program programajánló sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az október vége és a november eleje neked kedvez, ha rajongója vagy a művészeteknek, szereted a tested is megmozgatni és finomakat enni. 

Színdarab: Az ügynök halála

A hatvanas éveiben járó utazó üzletkötő, Willy Loman már harmincöt éve dolgozik ugyanannak a cégnek. Két fia van, családját szereti, felesége, Linda is szeretettel viszonyul hozzá. Ám Willynek már nem megy jól az üzletkötés, fizetése teljes mértékben a létrejött üzletek számától függ, és ezekből egyre kevesebb van. Fiait ezért az önálló élet felé terelné, hiszen egyikük főleg nők elcsábításával tölti az idejét, a másik pedig egyik állásból a másikba vetődik, de kleptomániája miatt sehol sem képes megmaradni. Anyagi nehézségei következtében megingó önbecsülése miatt Willy titokban öngyilkosságra készül.

Időpont: 2018 októberétől folyamatosan
Helyszín: Budapest, Nemzeti Színház

Bánsági Ildikó és Blaskó Péter Forrás: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt

Debreceni édességfesztivál és -vásár

Kézműves csokoládék, torták, bonbonok, marcipánok, grillázsok, zsanna-manna, teakülönlegességek, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor- és gluténmentes édességek, sajtkülönlegességek és még számos érdekesség várja az érdeklődőket.

Időpont: 2018. október 27–28.
Helyszín: Debrecen, Pláza

Kézműves csokoládék, bonbonok, marcipánok és még számos különlegesség várja az érdeklődőket Forrás: Shutterstock

Tökös futás

A táv rövid lesz (2-3 km), így a kevésbé edzettek is könnyedén teljesíteni tudják. Ha a futás végképp nem menne, akkor bátran hozzátok idén is a kerékpárotokat, rollereteket stb. A jutalom nem marad el: tökös finomságokkal, tortával várunk minden résztvevőt. A rendezvény ingyenes, jelmez viselése kifejezetten ajánlott!

Időpont: 2018. november 3.
Helyszín: Siófok, Fő tér

A táv rövid lesz (2-3 km), így a kevésbé edzettek is könnyedén teljesíteni tudják Forrás: Shutterstock

Társasjátékok ünnepe

A modern családi, felnőtt és gyerek társasjátékok országos fesztiválja: közel 400 asztalon, 7 teremben lesz lehetősége a résztvevőknek kipróbálni kiváló hazai és külföldi logikai, stratégiai, parti, családi és gyerektársasjátékokat. Látványos társasjáték-bemutatók, kipróbálhatók idén díjazott társasjátékok, játékoktatások, szabálymagyarázatok szakértő játékmesterektől, Mini Essen – társasjáték-újdonságok a nagyvilágból, helyi versenyek, játéktesztelés, társasjátékos kiállítások, óriási társasjátékvásár és még sok más program.

Időpont: 2018. november 10–11.
Helyszín: Budapest, Lurdy Ház konferenciaközpont

Közel 400 asztalon, 7 teremben lesz lehetősége a résztvevőknek kipróbálni kiváló hazai és külföldi társasjátékokat Forrás: nebuloalapitvany.hu

Kiállítás: Francis Bacon, Lucian Freud és a Londoni Iskola festészetéből

A Magyar Nemzeti Galéria új kiállítása, amely a 20. századi brit festészet egyik rendkívül meghatározó, összefoglalóan Londoni Iskolának nevezett vonulatát ismerteti meg a magyar közönséggel, a 20. század második felének angol figurális festészetére fókuszál. Francis Bacon, Lucian Freud és a Londoni Iskola festészetéből első ízben láthat a budapesti közönség rendkívül gazdag, az egyes művészeket kiemelt főművekkel reprezentáló válogatást. A tárlat a londoni Tate Britainnel való együttműködésben valósul meg.

Időpont: 2019. január 13-ig
Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Galéria

Kiállítás: Francis Bacon, Lucian Freud és a Londoni Iskola festészetéből Forrás: Instagram/nemzetigaleria
Richter Anna-gyilkosság: Elvágták a kislány torkát a Czuczor utcábanhttp://www.life.hu/kult/20181018-richter-annagyilkossag.html1913. február 17-én meggyilkoltak egy gyereket a mai Fővám térhez közel. A gyilkos elvágta a nyakát és kirabolta a lakást. Amikor kiderült ki tette, a tömeg puszta kézzel akart végezni vele, de a nyomozók megmentették a lincselőktől és bíróság elé állították. Mindenki arra számított, hogy felakasztják. A 100 évvel ezelőtti hírekben olvasható kiemelt ügy, a Richter Anna-gyilkosság az egész országot megrázta. KultOrigoVan recept a testi elhidegülés visszafordítására?http://www.life.hu/kult/20181018-nyitva-cimu-film-kapcsan-a-testi-elhidegelesrol-beszelgettunk-a-szereplokkel.htmlÓhatatlan, hogy még a legjobb házasságban is kihűl a hitvesi ágy? Elkerülhetetlen, hogy két ember, akik szeretik egymást, a hosszú évek alatt elhidegüljenek egymástól? A megcsalás előbb-utóbb felüti a fejét egy kapcsolatban? KultOrigoSzerelem első vérig, Moszkva tér, RLSM: ezek minden idők legjobb magyar tinifilmjeihttp://www.life.hu/kult/20181010-minden-idok-legjobb-magyar-tinifilmjei.htmlMár mozikban a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című új magyar film, ami az internetes zaklatás és a tinédzserkori szívzűrök témájából kanyarít egy egészen emlékezetes és különleges mozit – és amelynek kapcsán listára gyűjtöttük a legnevesebb hazai elődöket. KultOrigoMeggyilkoltak egy gazdag, félvilági nőt a Teréz körúton: Leirer Amália történetehttp://www.life.hu/kult/20181010-leirer-amalia-gyilkossaganak-tortenete.htmlBrutálisan végeztek egy fiatal nővel 1924. december 22-én. Oszladozó testére két hónappal később találtak rá a lakásában. A hasán, nyakán és a mellén szúrt sebeket, a fején pedig egy hatalmas vágást láttak a detektívek. Akkoriban mindenki azt találgatta, ki ölhette meg Leirer Amáliát. Ez a híres Teréz körúti gyilkosság története. KultOrigoWill Smith 50 éves: Hollywood sikergyárosának legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180924-will-smith-50-eves.htmlMa ünnepli jubileumi, félszázadik születésnapját Hollywood egyik első számú férfisztárja, aki zenészként, szórakoztató sikerfilmek főszereplőjeként és komoly alakítások révén is az élvonalban töltötte az egész karrierjét. A jeles alkalomból felelevenítettük ennek a pályának a legfőbb állomásait. Kult--Így készül a teniszlabda: döbbenetes videóhttp://www.life.hu/kult/20180919-igy-keszul-a-teniszlabda-a-us-open-teniszbajnoksagra.htmlTudtad, hogyan készül a teniszlabad? És a chips, amit esténként a tévé előtt majszolsz el? Hogyan készülnek a ma oly divatos fehérjeporok és a gumicukor? Ha mindez téged is érdekel, most figyelj! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.