Elhunyt a 49 éves világhírű trombitás, Roy Hargrove

Forrás: Thinkstock -
halál zene kultúra művész zenész Grammy-díj trombitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régóta veseproblémákkal küzdött a 49 éves Grammy-díjas trombitás, Roy Hargrove. Nemrégiben kórházba került, ahol infarktust kapott és meghalt. 

Roy Hargrove Grammy-díjas trombitaművész veseelégtelenséggel küzdött, most is emiatt került kórházba, ahol szívinfarktust kapott, és elhunyt. Halálhírét menedzsere, Larry Clothier jelentette be – írja a Fidelio.hu.

Először 1998-ban jutalmazták Grammy-díjjal, majd 2003-ban. Hargrove-t a dzsessz középnemzedékének egyik legnagyobb csillagának tartják, aki hidat képezett a bebop és a hiphop, valamint az r&b között. A zenészt szombaton, New Yorkban érte a halál.

Meghalt Nagy Gyula, az egykor legendás Fekete Lyuk vezetője, a Sex Action menedzserehttp://www.life.hu/kult/20181103-meghalt-nagy-gyula-az-egykor-legendas-fekete-lyuk-vezetoje-a-sex-action-zenekar-menedzsere.htmlMeghalt Nagy Gyula, a Fekete Lyuk klub vezetője, a Sex Action menedzsere – írja a Lángoló Gitárok. Kult--Félrelépés engedéllyel? A legpikánsabb filmek a nyitott kapcsolatrólhttp://www.life.hu/kult/20181101-a-legpikansabb-filmek-a-nyitott-kapcsolatrol-nyitva-keseru-mez-henry-es-june.htmlMár látható a mozikban a Nyitva című új magyar film, amelyben egy rég együtt lévő házaspár próbálkozik meg azzal, hogy másokat is bevonjon a szexuális életébe - és ez sokkal több problémával jár, mint azt gondolná(n)k. A téma apropóján listára gyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek szerintünk a legemlékezetesebb módon mutattak be variációkat ilyesfajta kapcsolatokra. Kult--Lilában a temetőben - A gyász színe más kultúrákbanhttp://www.life.hu/kult/20181029-a-gyasz-szine-mas-kulturakban.htmlTe elmennél fehér vagy lila ruhában egy temetésre? A keresztény országokban ma ez szinte teljességgel elképzelhetetlen, ha mégis, biztos lehetsz benne, hogy megszólnak érte. Azonban nem csak a temetésre, de közeli hozzátartozó esetén a gyász egyéves időszakában is feketébe illik öltözni, mivel ezzel tükrözzük kifelé a belső fájdalmunkat, szomorúságunkat. Ám nem mindenhol van ez így. KultOrigoElképesztő fotómanipulációval hökkenti meg a szemlélődőt a művészhttp://www.life.hu/kult/20181031-christophe-huet-muvesz-elkepeszto-fotomanipulacioval-hokkenti-meg-a-szemlelodot.htmlHihetetlennek tűnnek Christophe Huet és Asile névre hallgató csapata fotómanipulációi első ránézésre. És másodikra is. Képeiken megelevenednek bizarr szexuális aktusok, paranormálisnak tűnő jelenségek és számos olyan dolog, ami más, mint ahogyan a valóságban látjuk. KultOrigoAmikor egy híváson múlik az életed: a legizgalmasabb filmek telefonnal a középpontbanhttp://www.life.hu/kult/20181030-amikor-egy-hivason-mulik-az-eleted-a-legizgalmasabb-filmek-telefonnal-a-kozeppontban.htmlMár látható A bűnös című remek dán film, amelyben egy segélyhívó dolgozója próbál megoldani egy folyamatban lévő, sokkoló bűnügyet, miközben ehhez csupán a telefon áll rendelkezésére. Ennek apropóján listára gyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek történetében alapvető fontosságú szerepet játszottak a telefonhívások. KultOrigoGerhard Haderer grafikus megdöbbentő karikatúrákat készít a modern világrólhttp://www.life.hu/kult/20181030-gerhard-haderer-grafikus-megdobbento-karikaturakat-keszit-a-modern-vilagrol.htmlA családtagok elhidegülése, a virtuális valóság és az élelmiszeripar is pellengérre kerül Gerhard Haderer osztrák művész karikatúráin. Megmutatja a modern világ visszásságait úgy, hogy nem tudjuk műveit megdöbbenés nélkül szemlélni. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.