Tenor vagy bariton? Freddie Mercury hangjának titkát kutatják

hangterjedelem Queen Freddie Mercury bariton hang tenor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 3 oktáv volt a Queen együttes egykori frontembere, Freddie Mercury hangjának terjedelme. Hangjának azonban volt még egy érdekessége, amely most a kutatók figyelmét is felkeltette.

Emberek millióit ejtette rabul Freddie Mercury hangja. A Queen együttes egykori frontembere több mint 3 oktávot volt képes kiénekelni, ám a tudósokat nem ez ejtette zavarba.

Köztudott, hogy Mercury hangja tenor volt, ám nem akkor, amikor beszélt. A Science Focus cikke szerint kutatók az énekessel készült interjúkat elemeztek, amelyekből kiderült, hogy a beszédhangja nem tenor, hanem bariton volt. Úgy vélik, hogy ezt a váltást csak nagyon sok gyakorlással tudta elérni, sőt úgy tűnik, hogy a gégéje mozgását is tudta ehhez valamilyen módon igazítani.

Freddie Mercury elképesztő dolgokra volt képes a hangjával Forrás: Collection Christophel/© GK Films / New Regency Pictures / Queen Films Ltd/Gk Films / New Regency Pictures

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.