Andy Vajna életének 75. évében hunyt el hosszú betegség után, életműve azonban örökké megmarad. Valóra váltotta az amerikai álmot, sikeres filmproducer lett, és pályája alatt összesen 42 filmben végzett produceri munkát. Ezek közül az öt legsikeresebbet soroljuk fel, ezek mára kultikus alkotások lettek.

Rambo II (1985) A Rambo második része még az 1982-ben bemutatott elsőnél is zajosabb sikert aratott. Az emberek imádták, és ez a bevételeken is meglátszott. Csak Amerikában 150 millió dollárt hozott a konyhára. Még Ronald Reagan amerikai elnök is felfigyelt az alkotásra, meg is dicsérte a Rambót alakító Sylvester Stallonét, hogy a főhőst az amerikai hadsereg szimbólumaként mutatta be. A kritikusok már nem szerették annyira, mint az első részt, de véleményük nem sokat nyomott a latban.


Total Recall – Az emlékmás (1990) Az 1990-ben bemutatott sci-fi akciófilm főszerepében Arnold Schwarzenegger látható. A film alapjául Philip K. Dick Emlékárusítás nagyban és kicsiben című novellája szolgált. A film akkoriban nagyon erőszakosnak számított, a felvételek során Arnold Schwarzenegger kétszer is megsérült: Sharon Stone eltörte az egyik ujját, egy másik jelenetben pedig megvágta a kezét.


Die Hard 3 (1995) A Die Hard-filmsorozat harmadik része lett az egyik legsikeresebb. Az első részt is jegyző John McTiernan rendezte, forgatókönyvét Jonathan Hensleigh írta, executive producere pedig Andy Vajna volt. A filmet 1995-ben mutatták be, a forgatása pedig mindössze egy évvel ez előtt kezdődött, 1994-ben. Az akciódús film kasszasiker lett.


Terminátor 3: A gépek lázadása (2003)A Terminátor-sorozat harmadik részében szintén Arnold Schwarzenegger játssza a főhőst, mellette a főbb szerepekben Nick Stahl, Claire Danes és Kristanna Loken láthatók. A harmadik film nem hagyja cserben az első kettőért rajongókat, és ez meg is látszik a bevételeken: ez a film is szépen hozott a konyhára, bár a kritikusok nem rajongtak érte.


Terminátor: Megváltás (2009)A 2009-ben bemutatott film a Terminator-filmsorozat negyedik része. A forgatás 2008. május 5-én kezdődött, a bemutató az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában 2009. május 21-én, Magyarországon pedig június 4-én volt. Schwarzenegger ebben már nem játszott akkora szerepet, és nem is lett olyan sikeres az alkotás, mégis Andy Vajna 5 legtöbbet termelő filmjének egyike lett.