Generációk nőttek fel Süsü, a sárkány meséjén. Csukás István mesealakjának Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze adta a hangját. A színészt sokan csak Süsü bácsinak szólítják. A kedves kis egyfejű most visszatér a képernyőre, erről az író árult el részleteket. 

„Sokáig gondolkodtunk, de végül megszületett az ötlet, hogy Süsüt a mai kor gyermekei is megismerjék, miközben a korábbi generációknak is örömet szerzünk” – kezdte a Borsnak Csukás István, a Nemzet Művésze. Generációk nőttek fel Süsü, a sárkány meséjén, akinek Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze kölcsönözte a hangját. Sokan még ma is Süsü bácsinak szólítják. 

Süsü, a sárkány újra képernyőre kerül új részekkelForrás: MTI/Kollányi Péter

„Annyit elárulhatok, hogy az epizódok vázlata kész, a költségvetés összeállt, talán év végére kész is lehetnek az epizódok. Ugyanúgy bábtechnikával dolgozunk. Az első részben Süsü ellátogat az emberek földjére, a másodikban összeházasodik és megszületik a gyermeke, Süsüke, aki a harmadik epizódban a sárkányok és emberek földje után az űrbe is ellátogat” – tudatta a lappal Csukás István, aki csak Bodrogi Gyulával tudja elképzelni a folytatást. 

A 84 éves színművész a Borstól tudta meg a hírt. Rendkívül boldog volt. „Nagyon tetszik az ötlet, ha ugyanabban a szellemiségben készítjük, mint a korábbi részeket, nem szabad ezt is digitalizálni. Ha ezt tartják, szívesen vennék részt a munkában” – mondta Bodrogi Gyula.