Két 10 éves fiú brutálisan meggyilkolt egy 2 éves gyermeket Angliában. A történetről rövidfilm készült, amelyet most Oscar-díjra jelöltek. A meggyilkolt kisfiú édesanyja felháborodott. 

Oscar-díjra jelölték a Detainment című rövidfilmet, amely egy több mint 20 évvel ezelőtt történt brutális gyilkosságról szól. Két 10 éves fiú kínozta és ölte meg a 2 éves James Bulgert 1993-ban. Az eset Angliában, Liverpool közelében történt, és hatalmas megdöbbenést keltett, az ebből készült rövidfilm Oscar-jelölése pedig hatalmas felháborodást.

Felháborodott a meggyilkolt James Bulger édesanyjaForrás: Youtube/Loose Women

Denise Fergus, a meggyilkolt fiú édesanyja és mások is tiltakoznak. Már a film elkészülte is éppen elég fájdalmas, azt végképp nem akarják, hogy Oscar-jelölést kapjon. Azt is megjegyezték, hogy a rendező nem beszélt a film készítése alatt sem a meggyilkolt fiú anyjával, sem az apjával. Nem tudom elmondani, mennyire feldúlt és ideges vagyok azért, mert ez az úgynevezett film elkészült és most Oscar-jelölést kapott” – mondta az anya. Petíciót indítottak, hogy lekerüljön a jelöltek listájáról, amit már csaknem 100 ezren írtak alá – írja a Variety.