Magadban sokszor megjegyzed, hogy tetszik a kolléganőd szoknyája vagy a frizurája? Esetleg ösztönzőleg hat rád valaki teljesítménye, de nehezen mondod el neki? A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának februári kihívása abban segít, hogy a dicséret és a kedvesség erejével szerezz másoknak néhány szép pillanatot. Természetesen ettől neked is sokkal jobb lesz majd a napod, hiszen örömet szerezni mindig boldogság.

Az érzelmek kimutatása sokak számára nehéz. A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának januári kihívásával már bedobtuk olvasóinkat a mély vízbe, ugyanis mindennap ki kellett mondaniuk valakinek: „szeretlek".

Mondj valami kedveset, szépet valakinek, akinek ettől szebb lesz a napjaForrás: Shutterstock

A februári feladat is egy kicsit az érzelmek kifejezéséhez kapcsolódik. Szeretnénk, ha a mozgalomhoz csatlakozók mindennap megdicsérnének valakit, mondanának néhány kedves szót. Mondd el anyukádnak, feleségednek, hogy finomat főzött vacsorára, mondd a barátnődnek, hogy ő a legjobb barát a földön, de akár a metrón egy idegenhez is odaszólhatsz, hogy tetszik a kabátja. Az edzőteremben melletted edző is biztosan örül majd, ha elmondod, mennyire tónusos az izomzata. Mondd el a gyerekednek, mennyire büszke vagy rá, az étteremben üzend meg a szakácsnak, mennyire ízlett a fogás. A lényeg, hogy mondj valami kedveset, szépet valakinek, akinek ettől szebb lesz a napja.
Ez egy kétirányú utca: ha valakinek örömet szerzel, neked is sokkal jobban indul majd a nap. A dicséretből beszélgetés is kibontakozhat, így akár úgy barátokat is szerezhetsz. Képzeld csak el, hirtelen ezt suttogják majd a munkahelyeden, milyen kedves ember vagy.

Az se csüggedjen el, aki a januári kihívásunkba még nem vetette bele magát, ugyanis az év során bármikor lehet csatlakozni. Minden hónapban más feladattal készültünk olvasóink számára, ami abban segít, hogy mind egy kicsit jobb emberek legyünk.

Csatlakozz te is a Life.hu mozgalmához, oszd meg tapasztalataidat a Facebook-csoportbanForrás: Shutterstock

Fontos, hogy a kihívásokon nem lehet elbukni, a cél, hogy egy kicsit mindenki kimozduljon a komfortzónájából. A mozgalomhoz létrehozott Facebook-csoportban bárki elmondhatja, mit tapasztalt, és motiválhatjuk egymást az újabb kihívások előtt és közben.

A szerkesztőség tagjai sem tétlenkednek majd. Minden egyes hónapban a Life.hu más-más munkatársa teljesíti az éppen aktuális kihívást, tapasztalatait pedig egy cikkben meg is osztja a hónap végén. Ezenkívül számos cikket, interjút, riportot lehet majd olvasni, amelyeket szakértők bevonásával készítünk azért, hogy egy kicsit még inkább ráhangolódjunk a feladatra.

Ha kíváncsi vagy, milyen kihívások várnak még ebben az évben, kattints ide! Csatlakozz Facebook-csoportunkhoz te is, legyünk együtt jobb emberek!