Demjén Ferenc helyett Rúzsa Magdival és Koncz Zsuzsával folytatja tovább Závodi Gábor billentyűs. De nemcsak ő, Kovács Barnabás basszusgitáros is elhagyja a legendás zenészt. 

Az utóbbi hetekben az a hír terjedt, hogy Demjén Ferencet elhagyták a zenésztársai, a továbbiakban Rúzsa Magdival dolgoznak együtt. A  Best magazin megkereste Závodi Gábor billentyűst, aki megerősítette, hogy valóban nem játszik már Demjénnel, ahogyan Kovács Barnabás billentyűs sem. De leszögezte: nem Magdi csábította el őt régi zenésztársától.

Demjén Ferenc két zenésztársától búcsúzottFotó: Hirling Bálint - Origo

„Három zenésszel is dolgoztam az elmúlt időszakban. 54 éves vagyok, nem bírtam tovább ezt a tempót. Tény és való, hogy legrégebben, 30 éve Rózsival zenéltem, utána jött Koncz Zsuzsa, de már 13 éve dolgozom Magdival is. A legközelebb persze Rózsi áll a szívemhez, de azt gondolom, neki mindegy, ki fog zongorázni a háta mögött, nélkülem is ugyanúgy megtölti az Arénát” – mondta a lapnak Závodi Gábor, aki Rúzsa Magdival és Koncz Zsuzsával dolgozik tovább. 

A távozást januárban jelentette be Demjénnek, akit váratlanul ért a hírt, hiszen egy sikeres koncert és egy új lemez után tudta meg, hogy Závodi távozik. De 30 év után békében váltak el. „Szerencsére minden megoldódott, megvannak az új zenészeim, akikkel nekivághatok a nyárnak. Nem szeretnék ebből semmilyen hisztériát, már megnyugodtam” – fogalmazott a Bestnek Demjén Ferenc.