Színház, disznótoros, hagyományőrzés. Bármit is csinálnál a hosszú hétvégén, a lehetőség adott: mutatjuk, hova érdemes ellátogatnod.

Szerb Antal: EX 

Egy király megunja a magas tábornoki gallért és azokat a korlátokat, amelyek őt a közönséges halandóktól elválasztják. Forradalmat szervez maga ellen, és otthagyja ősei trónját. De milyen foglalkozást válasszon, amikor az uralkodáson kívül semmihez sem ért? Nem marad más választása; szélhámos lesz.

Időpont: 2019. márciustól folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

Egy király forradalmat szervez maga ellen, és otthagyja ősei trónjátForrás: Újszínház

II. Zebegényi BBQ-forradalom a Füstölgőben 

Az alaptételek: szegy-kolbász-oldalas. Teljes szmókerarzenál, durrantsuk be a harmadik szezont, lesz sok-sok újdonság, meglepetés! A tál: BBQ-marhaszegy, BBQ-kolbász, BBQ-sertésoldalas, házi mayos coleslaw, marinált salsa, faszénen sült narancsos saláta, 3-féle BBQ-szósz, kovászos kenyér. Ár: 5500 forint.

Időpont: 2019. március 15., 17 óra
Helyszín: Zebegény, Petőfi tér

Sok-sok újdonság és meglepetés lesz a második BBQ-forradalmon a FüstölgőbenForrás: Facebook/Füstölgő Sarok BBQ, Hartyányi Norbert

Huszáros hétvége a Skanzenben

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Megismerhetik az érdeklődők a huszárok viseletét, fegyvereit, de a szablyabemutató mellett részt vehetnek terepasztal-hadműveletben is. Vándormuzsikus járja a portákat, és nem maradhatnak el a játékos huszárképző ügyességi játékai sem. A kézműves foglalkozásokon elkészülnek a '48-as viseletek elengedhetetlen kellékei: a huszárcsákó, a fakard és a kokárda.

Időpont: 2019. március 15–17.
Helyszín: Szentendre, Skanzen

Az érdeklődők megismerhetik a huszárok viseletét, fegyvereitForrás: Facebook/Szentendrei Skanzen

Szoboszlói toros napok 

Ne hagyd ki az idei év első gasztrokulturális eseményét, ahol most felidézheted a régi korok disznóvágásait. Hangulatos zenék, disznótoros ételek és természetesen ízletes pálinkák, borok emelik a március 15-17. közötti esemény fényét.

Időpont: 2019. március 15-17.
Helyszín: Hajdúszoboszló

Az idei év első gasztrokulturális eseményén felidézheted a régi korok disznóvágásaitForrás: Shutterstock