Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket olvasóinknak szerintünk érdemes lesz megtekinteniük az adott időszakban. Jöjjenek hát március ajánlott filmjei és sorozatai!

Guerilla Hazai mozis premier: 03. 07. 

Március legfontosabb ünnepe az 1848-as forradalom kitörésének évfordulója, és ezt idén egy olyan magyar filmmel ünnepelhetjük, amely „alulnézetből", az ismeretlen fiatal katonák szemszögéből mutatja meg a korabeli sors- és történelemfordító harcokat. A Guerilla egyben a tehetséges magyar rendező, Kárpáti György első nagyjátékfilmje, akinek felmenői maguk is részt vettek a szabadságharcban.

Apró mesék Hazai mozis premier: 03. 14. 

A Szász Attila–Köbli Norbert rendező-forgatókönyvíró páros egy ideje megbízhatóan magas minőségben szállította a különleges történelmi környezetben játszódó, leggyakrabban thrillerelemekkel dúsított tévéfilmeket (Félvilág, A berni követ, Örök tél), most pedig megérkezett az első közös mozifilmjük is. Az Apró mesék szintén a múltban játszódik, méghozzá a második világháború idején, és film noir-t idéző szerelmi háromszögtörténetet mesél el:

Milliárdok nyomában (Billions) 4. évad Hazai tévés premier: 03. 18. (HBO GO)

Kevéssé felkapott és sztárolt sorozat a Milliárdok nyomában, pedig immár három évada szállít csúcsminőséget a képernyőre egy rocksztár imidzsű, milliárdos pénzember és egy szürkének tűnő, de annál okosabb és elhivatottabb államügyész emlékezetes küzdelmét a középpontba állítva. Damian Lewis és Paul Giamatti lubickol a főszerepekben, és egy ideje John Malkovich is csatlakozott hozzájuk.

 

 Mi (Us)Hazai mozis premier: 03. 21.    

Jordan Peele televíziós komikusból lett filmrendező, és már rögtön az első mozijával nagyot robbantott: a Tűnj el! bizarr családlátogatós horrormese keretében forgatta ki a rasszista sztereotípiákat, és aratott óriási sikert. Elődjéhez hasonlóan a Mi is meghökkentő és sokkoló darabnak ígérkezik: Peele újabb rendezésében egy családi vakáció válik rémálommá, amikor feltűnik egy hasonmás horrorcsalád...

 

Testvérlövészek (The Sister Brothers)Hazai mozis premier: 03.28.  

Az európai mozi egyik legkiválóbb mesterembere a francia Jacques Audiard (A próféta, Rozsda és csont, A számat figyeld!), aki most idegen terepre merészkedett az új filmjével: belevaló westernt forgatott, persze a saját képére formálva némileg a zsánert. Ebben pedig két elsőrangú, bérgyilkos testvért alakító színész, Joaquin Phoenix és John C. Reilly segíti.