Nem szereti, ha művésznőnek szólítják, de azt sem, ha megismerik. Borbás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő 70 éves lett. Elárulta: úgy érzi, szerencsés a magánélet és a karrier szempontjából is. 

„A magánéletemben és a munkámban is szerencsés voltam mindig. Immár tizenhárom éve vagyok a Centrál Színház tagja, de nem fogom elfelejteni sem a József Attila Színházat, sem a Radnótit, sem a Petőfit, sem a Városmajori Szabadtéri Színpadot, sem pedig a Játékszínt” – mesélte a Borsnak Borbás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő, aki a 70. születésnapját ünnepli. 

A lapnak azt is elárulta, mi az, ami kiborítja: „A világból ki tudnak kergetni, amikor leművésznőznek. Én csak Gabika vagyok. Mindenki közvetlen, jó fej nőnek, legfeljebb tehetséges színésznőnek ismer, de ennyi. Nem szeretem ezeket a magasztos jelzőket. Mi több, azt sem, ha megismernek. Szerencsére ha smink nélkül vagyok, nem mindig tudnak azonosítani” – nevetett a színésznő. 

Borbás Gabi 70 éves lettForrás: MTI/Zih Zsolt

Mint mondta: a születésnapjakor eszmélt rá, hány éves is valójában. „Megdöbbenve konstatáltam, hogy sokkal kevesebb van hátra, mint előre. Lényegében örülök, ha van még szép öt évem, de őszintén szólva nagyon félek a betegségektől” – mondta Borbás Gabi. De mindenkit megnyugtat: nincs semmilyen egészségügyi panasza.