Remek programlehetőségeket mutatunk május elejére, ne hagyd ki őket, hidd el, nem bánod meg!

Carousel – Liliom

Molnár Ferenc Lilioma, a vagány, de az élet dolgaiban nehezen eligazodó hintáslegény és a feltétel nélküli szerelemmel szerető kis cselédlány története a magyar drámairodalom egyik legmeghatóbb és legmegrendítőbb darabja. A zeneszerző Richard Rogers és a librettista Oscar Hammerstein 1945-ben írt musicalt a jólelkű, de meggondolatlan városligeti csibész életéről, haláláról és túlvilági kalandjairól. A Carousel több mint hetvenéves története során újra meg újra sikerrel hódította meg a világ nagy zenés színpadait; a Time magazin 1999-ben a huszadik század legjobb musicaljének választotta.

Időpont: 2019. áprilistól folyamatosan
Helyszín: Budapest, Budapesti Operettszínház

Carousel – Liliom a Budapesti Operettszínház előadásábanFotó: Gordon Eszter/Facebook/Budapesti Operettszínház

Lampionos hajós felvonulás

Járműexpó, hajós felvonulás, koncertek, tűzijáték.

Helyszín: Esztergom, Rugby CLub rendezvényterülete
Időpont: 2019. május 1.

Forrás: YouTube/Fesztiválsziget Esztergom

Szentendrei sörfesztivál

A három nap alatt kézműves sörök, sörkülönlegességek és egyéb gasztronómiai élmények, könnyűzenei tehetségkutató verseny, koncertek sokasága – köztük The Carbonfools, Omen, Belmondo, Hősök- várja a látogatókat. A koncertek mellett, a vasárnapot nyitja a III. Szentendrei Nagyszínpad Könnyűzenei Tehetségkutató Verseny Döntője, mely Szentendre és térsége fiatal zenekarainak, énekeseinek ad lehetőséget a bemutatkozásra és megmérettetésre.

Helyszín: Szentendre, Duna-korzó
Időpont: 2019. május 3-5.

Kézműves sörök és koncertek várnak a Szentendrei sörfesztiválonForrás: Shutterstock

Sonka és bor fesztivál Noszvajon

A fesztivál széles sonkakínálattal és egyéb húsételekkel, ízletesebbnél ízletesebb finomságokkal várja az érdeklődőket. A standoknál fogyaszthatók kemencés és sonkás ételek, sült és füstölt sonkák, sült kolbászok, sült szalonnák, sült tarják, sült császárszalonnák, zsíros kenyér variációk, füstölt kolbászok, tepertőkrémek, házi savanyúságok. A sonkákat látványosan, a hagyományoknak megfelelően sonkaszeletelővel vágják, majd tálalják. Az ételek mellett több pincészet kiváló borai is megtalálhatóak lesznek a pincesoron található helyi őstermelőktől, a noszvaji borászatokon át az egri borászatokig. A bor mellett helyet kapnak a borpárlatok, valamint a pálinkák is az italos standoknál.

Helyszín: Noszvaj, Kossuth út 1.
Időpont: 2019. május 4.

A fesztivál széles sonkakínálattal és ízletes borokkal várja a látogatókat NoszvajonForrás: Shutterstock

Avasi borangolás Miskolcon

Az egész Európában egyedülálló mikrokörnyezetben, Miskolc belvárosában közel ezer avasi borpince és borház közül ugyan még sok gazdára és felújításra vár, de már számos példa mutatja a pincesorokban rejlő lehetőségeket. Egyre több magán- vagy közösségi célú épület nyitotta meg kapuit, melyek rendezvényeken, kiállításokon és kulturális programokon keresztül méltó módon idézik fel a régmúlt pezsgő városrész hangulatát, ilyen például az Avasi Bormúzeum és Borvendéglő, az Avasi Présház, az Avasi Cellarium vagy a Borangoláson nyitó, a reneszánszkori református templom mellett található nagy hagyományú Bortanya. A Borváros rehabilitációjának és a turisztikai fejlesztések megkezdésének köszönhetően a terület egyre jobban integrálódik a város nyüzsgő életébe és válik egyre vonzóbbá a helyiek és turisták számára. A patinás pincesorok kiváló kirándulási lehetőséget jelentenek, érdemes ellátogatni és személyesen felfedezni a több száz éves pincéket és a domboldal történelmi értékeit.

Helyszín: Avas, Pincesor
Időpont: 2019. május 9-11.

Forrás: borangolas.hu