80 éves lett az Elfújta a szél

Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/MGM/Mgm -
80 év Vivien Leigh Clark Gable Elfújta a szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
80 éve annak, hogy bemutatták a mozikban az Elfújta a szél című ikonikus filmet.

Minden idők egyik legikonikusabb filmje az Elfújta a szél, amely Margaret Mitchell regényéből készült. A fiatal újságírónő összesen 9 évig dolgozott a művén, amely végül 1936-ban jelent meg. Pillanatok alatt bestseller lett belőle, a Blikk azt írja, már az első nap mind az ötvenezer példány elkelt belőle, és a szerző egy év múlva Pulitzer-díjat kapott.

Clark Gable és Vivien Leigh tökéletes párost alkotott Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/MGM/Mgm

A sikeren felbuzdulva készítették el a regény filmváltozatát, amelynek férfi főszerepét a kor egyik legnépszerűbb színésze, Clark Gable kapta. Scarlett szerepe végül Vivien Leighnek jutott, annak az angol színésznőnek, akit korábban alig ismertek. Számára ez a film hozta meg a világhírnevet, tökéletesen alakította a kissé elkényeztetett, mégis céltudatos fiatal nőt.

Az 1939-ben bemutatott film végül nyolc Oscart is besöpört, többek között a legjobb film, rendező (Victor Fleming), színésznő (Vivien Leigh) és női mellékszereplő (Hattie MacDonald) díját kapta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.