Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat -
Heller Ágnes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus – közölte a Magyar Tudományos Akadémia pénteken az MTI-vel.

Július 19-én elhunyt Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a New York-i New School for Social Research professor emeritája. Temetéséről a család később gondoskodik – olvasható az MTA közleményében.

Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat
Rekordszámú, 32 jelölést kapott az Emmy-díjra a Trónok harcahttp://www.life.hu/kult/20190716-rekordszamu-32-jelolest-kapott-az-emmydijra-a-tronok-harca.htmlRekordszámú, 32 jelölést kapott a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre, az Emmy-díjra a Trónok harca című sorozat nyolcadik évada. Gyártója, az HBO 137 jelöléssel jóval megelőzte a 117 jelölést kapó Netflixet. KultOrigoKivágták a sokat vitatott öngyilkossági jelenetet a Tizenhárom okom volt című sorozatbólhttp://www.life.hu/kult/20190716-kivagtak-a-sokat-vitatott-ongyilkossagi-jelenetet-a-tizenharom-okom-volt-cimu-sorozatbol-netflix.htmlKét évvel a széria indulása után a Netflix kivágta a sokat vitatott öngyilkossági jelenetet a Tizenhárom okom volt (13 Reasons Why) című amerikai kamaszdráma-sorozat első évadából. Kult--Az eső miatt szakadt félbe a Madách Színház előadása Szegedenhttp://www.life.hu/kult/20190715-eso-miatt-szakadt-felbe-a-madach-szinhaz-eloadasa-szegeden-szombaton.htmlKözbeszólt az időjárás: a Madách Színház Szerelmes Shakespeare című előadását a vége előtt 8 perccel abba kellett hagyni szombaton a Szegedi Szabadtéri Színpadon. Kult--Tankcsapda: "Nem fogunk most vért inni"http://www.life.hu/kult/20190715-tankcsapda-nem-fogunk-most-vert-inni-efott-2019.htmlA 30. születésnapját ünnepelte a 44. EFOTT Fesztiválon a Tankcsapda zenekar. A rockbanda a Life.hu-nak kulisszatitkokat árult el a hamarosan megjelenő nagylemezükről és az új klipjükről, de a legutóbb megjelent könyvükről is elmondták, milyen visszajelzéseket kapnak. Lukács Laci arról is beszélt, miért is fontos ünnepelniük, és bár tiltva van számára a repülőből kiugrás, milyen extremitás veszi őket körbe mostanában. KultOrigoExkluzív interjút adott LP: ezért szereti Magyarországothttp://www.life.hu/kult/20190630-exkluziv-interjut-adott-lp-ezert-szereti-magyarorszagot.htmlA világ egyik legsikeresebb zeneszerzője, LP a Volt Fesztiválon lépett fel, ahol egy exkluzív interjút is adott a Life.hu-nak. Elmondta, miért olyan kedves emlék számára Magyarország, mint ahogy azt is megtudhatjuk, mit gondolt, amikor Rihannával közösen dolgozhatott. KultOrigoExkluzív interjú Lost Frequenciesszelhttp://www.life.hu/kult/20190629-exkluziv-interju-a-lost-frequenciesszel-volt-fesztival.htmlSokadszor zenél Magyarországon a világ 17. helyezett DJ-je, Lost Frequencies. Most a Volt Fesztiválon lépett fel, ahol egy exkluzív interjút is adott a Life.hu-nak. Mesélt a slágerek megalkotásáról, de azt is elmondta, ki lenne számára az álompartner. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.