Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

Forrás: MTV -
Balatonszemes Bujtor István Filmfesztivál Bujtor István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval várják az érdeklődőket.

A Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, producer, színházigazgató emléke előtt tisztelgő, tizedik alkalommal megrendezendő eseményre a művész életműve nyomán valamilyen titokkal, bűnüggyel, rejtéllyel, humorral, az emberi élet sokszínűségével, továbbá költészettel kapcsolatos filmmel lehetett nevezni. A filmes eseményt több kategóriában: játékfilm, dokumentum- és ismeretterjesztő film, animációs, fikciós és kísérleti rövidfilm, továbbá versfilm kategóriában hirdették meg – mondta el Lutter Imre előadóművész, fesztiváligazgató az M1 aktuális csatornán kedden. Hozzátette, hogy a nyilvános vetítésre kerülő filmeket 106 alkotás közül választották ki, Magyarországról és külföldről is neveztek be a versenyre filmeket. A Janisch Attila vezette zsűri összesen 52 filmet választott be a versenyprogramba.

Bujtor István emlékére rendeznek fesztivált Balatonszemesen Forrás: MTV

Lutter Imre elmondta azt is, hogy a fesztivál megnyitója augusztus 17-én este lesz Balatonszemesen, ahol az Ötvös Csöpi-filmekből jól ismert rendőr Zsiguliból szállnak majd ki az alkotók és a művészek klottgatyában és zakóban. A szabadtéri moziban pedig sorrendben levetítik az Ötvös Csöpi-filmeket.
Kiemelte: az augusztus 20-ig tartó fesztivál számos érdekességet tartogat az érdeklődőknek, például a balatonszemesi kikötőből induló Bujtor-hajók kirándulni viszik a családokat, a művelődési háznál kézműves vásárra, ugyanott és a szemesi sétányon Bujtor István kedvenc ételeinek kóstolójára várják a látogatókat.

Bujtor István emléke előtt kiállítással is tisztelegnek, amelyen a közönség megtekintheti a Pogány Madonnát, az Ötvös Csöpi-filmek első darabjának szimbólumát is. A fesztivál programját színházi előadások, koncertek, retró utcabál és slam poetry előadás is színesíti – harangozta be a fesztivál programjait Lutter Imre.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.