"A gonoszok között leszek!" - interjú Kökényessy Ági színésznővel

interjú ujszinhaz2019 Kökényessy Ági
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A palacsintás király című zenés mesejátékot 1973-ban készítette a Magyar Televízió, amit évtizedeken át láthattak a tévé képernyőjén, most pedig az Újszínház színpadán elevenedik meg. A darab egyik főszerelőjével, Kökényessy Ágival beszélgettünk.

1973-ban készítette a mesejátékot a Magyar Televízió, amit évtizedeken át láthattak a ma már szülők, nagyszülők a tévé képernyője előtt ülve. Most pedig az Újszínház színpadán elevenedik meg újra ez a zenés mesejáték? Ön szerint mi olyan különleges ebben a darabban? Önt mi vonzza legjobban benne?
1973-ban én hat éves voltam, én ezen nőttem fel. A Magyar Televízió minden évben leadta és mi minden évben megnéztük. Én azóta is imádom ezt a történetet.

A palacsintás király, Újszínház Forrás: Újszínház

A rendező Háda János szerint az Újszínház társulatának legnevesebb tagjai játsszák a szerepeket, többek között Esztergályos Cecília, Bátyai Éva, Timkó Eszter, ifj. Jászai László és nem utolsó sorban Ön! Milyen volt a közös munka? Korábban játszottak màr együtt hasonló műfajban?
Háda Jánossal, és a többi szereplővel is többször dolgoztunk már együtt, minden alkalommal nagyszerű a közös munka. Itt az Újszínházban A királylány bajusza és az Országjáró Mátyás király című darabban játszunk együtt, ezek szintén ifjúságnak szóló előadások.

Kökényessy Ági Forrás: Újszínház

Hogyan kezdenek hozzá egy-egy új szerep megformálásához?
Megkapjuk a szövegkönyvet, kialakul egy elképzelés a megformálandó karakterről. A rendező elmondja a saját elképzeléseit és ezek alapján végül megformálódik a figura.

Kit fog ön alakítani a darabban?
A mesében van egy hat fős csapat, akik a saját hasznukat igyekeznek nézni, ezek közül vagyok az egyik, Lapockáné. A gonoszok között leszek !

Mi a legfontosabb üzenete A palacsintás királynak ön szerint?
Ahogyan a népmesékben itt is fontos szempont az igazságkeresés.

És végül mindig győz a jó.

„Járt-e Cecile a Török utcában?” - interjú Csiszár Imre rendezővel

Hamarosan egy izgalmas darabot láthatnak a színházkedvelők az Újszínház gondozásában. Herczeg Ferenc legsikeresebb művét a Kék rókát Csiszár Imre rendező visz ezúttal színpadra. Interjú a rendezővel.

A szinkronszakma legjobbjait díjazták: Menszátor Magdolna és Tordy Géza életműdíjat kapotthttp://www.life.hu/kult/20190914-a-szinkronszakma-legjobbjait-dijaztak-menszator-magdolna-es-tordy-geza-eletmudijat-kapott.htmlIdén is díjazták a magyar szinkronszakma legjobbjait. A fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban pénteken rendezett Szinkronikum gálán Menszátor Magdolna és Tordy Géza kapta a szakma életműdíját. Kult--„Járt-e Cecile a Török utcában?” - interjú Csiszár Imre rendezővelhttp://www.life.hu/kult/20190916-jarte-cecile-a-torok-utcaban-interju-csiszar-imre-rendezovel.htmlHamarosan egy izgalmas darabot láthatnak a színházkedvelők az Újszínház gondozásában. Herczeg Ferenc legsikeresebb művét a Kék rókát Csiszár Imre rendező visz ezúttal színpadra. Interjú a rendezővel. KultOrigoA Joker nyerte a Velencei Filmfesztivál fődíjáthttp://www.life.hu/kult/20190908-a-joker-nyerte-a-velencei-filmfesztival-fodijat-todd-phillips.htmlTodd Phillips rendező Joker című filmje nyerte el a 76. Velencei Filmfesztivál legjobb filmért járó fődíját, az Arany Oroszlánt a szombati zárónapon. Kult--Idén is megrendezik az Agatha Christie Fesztivált Budapestenhttp://www.life.hu/kult/20190907-iden-is-megrendezik-agatha-christie-fesztivalt-budapesten.htmlKulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai programokkal is várják az érdeklődőket szeptember 14-én és 15-én az Agatha Christie Fesztiválon a budapesti MOM Kulturális Központban.KultOrigoKönyvünnep és borfesztivál a hétvégén a budai Várbanhttp://www.life.hu/kult/20190905-konyvunnep-es-borfesztival-a-hetvegen-a-budai-varban-160-boraszat-marai.htmlBorfesztivált és könyvünnepet is rendeznek a hétvégén a budai Várban: a csütörtökön kezdődő Budapest Borfesztiválon mintegy 160 pincészet, a pénteken kezdődő Budavári Könyvünnepen 28 könyvkiadó mutatkozik be.Kult--A Tankcsapda új klipjében Kovács Patrícia és Janklovics Péter is szerepelhttp://www.life.hu/kult/20190904-a-tankcsapda-uj-klipjeben-kovacs-patricia-es-janklovics-peter-is-szerepel.htmlKovács Patrícia színésznő, Janklovics Péter humorista és az Alma együttes frontembere Buda Gábor is szerepel a Tankcsapda, Szevasz Öcsém című videoklipjében.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.