Tizenöt érdekesség a születésnapos Dakota Johnsonról

Don Johnson Antonio Banderas Dakota Johnson Justin Timberlake A szürke ötven árnyalata Melanie Griffith évforduló születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogyan segítette egy művészfilm megkapni A szürke ötven árnyalata főszerepét? Hogy mik okoznak neki gondot minden forgatáson? Hogy milyen tanulási nehézséggel küzd? Ezeket, és még sok minden mást is megtudhatsz cikkünkből a kerek születésnapját ünneplő Dakota Johnsonról.

1.

Dakota Johnson minden ágon neves színész felmenőkkel rendelkezik. A szülei Melanie Griffith és Don Johnson, akik mindketten hollywoodi szexszimbólumoknak számítottak a nyolcvanas években. Anyai nagymamája pedig az a Tippi Hedren, aki Alfred Hitchcock nevezetes filmje, a Madarak főszerepét játszotta.

Melanie Griffith, Dakota Johnson és Don Johnson Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Jamie Mccarthy

2.

Tippi Hedren egyébként neves állatvédő, és ezt örökölte tőle az unokája is. Dakota Johnson 2014-ben például 12 lovat mentett meg a levágástól azzal, hogy inkább megvásárolta őket.

3.

A szülei hétéves korában különváltak, és Melanie Griffith ezután Antonio Banderas-szal jött össze. 18 évig tartott a házasságuk, így Banderas egyben Dakota Johnson nevelőapjává is vált.

4.

Sőt, az első filmrendezője is Banderas volt. Az általa dirigált Tűzforró Alabama című moziban mutatkozott be először Dakota Johnson a kamerák előtt. Melanie Griffith lányát kellett játszania benne, szóval nem volt annyira nehéz dolga.

5.

Gyerekkorában hiperaktivitással diagnosztizálták, és ez gondot okozott neki a tanulmányai során is, sokszor váltott iskolát.

Gyerekkorában hiperaktivitással diagnosztizálták Forrás: Getty Images/WireImage/Theo Wargo

6.

Tinédzserként modellkedett, és ígéretes karrier nézett ki neki ezen a fronton is, a szülei viszont nem engedték, hogy teljesen abbahagyja az iskolát, és hivatásos manöken legyen belőle, amíg be nem tölti a tizennyolcat. A várva várt születésnap után viszont már inkább a színészetet választotta.

7.

Az elsők között az egyik jelentősebb felbukkanása a mozivásznon a Facebook megszületéséről szóló Social Network – A közösségi háló című filmben történt, Justin Timberlake alkalmi kalandját játszotta.

8.

Dakota Johnson maga viszont egyáltalán nincs oda a közösségi médiáért, az évek során törölte a Facebook- és az Instagram-profilját is.

9.

A szürke ötven árnyalatának szereplőválogatásán egy hosszú és szexuálisan túlfűtött monológot olvasott fel Ingmar Bergman Persona című filmjéből, ami nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy számos neves vetélytárs előtt végül őt választották ki.

A szürke ötven árnyalata című filmben Jamie Dornannal Forrás: Universal Pictures

10.

Miután megkapta Anastasia Steele szerepét az erotikus sikerfilmben, több mint húsz férfiszínészt próbáltak még ki vele közös jelenetekben, hogy kivel alkotják a legtökéletesebb párost. A győztes Jamie Dornan lett, akivel viszont a hírek szerint a forgatáson egyáltalán nem izzott köztük a levegő, sőt kimondottan kerülték egymást, amikor csak lehetett.

11.

Számos tetoválással rendelkezik, és ezeket A szürke ötven árnyalata kedvéért sminkkel kellett elfedni, hisz nem illettek volna a „szürke egér" Anastasia karakteréhez. Noha volt már több olyan filmszerepe is, ahol nem kellett eltakarnia a tetkóit, állítása szerint megbánta a többségüket.

12.

A szürke ötven árnyalata forgatásán szinte az összes jelenetben az ő teste látható, csak egyszer használt testdublőrt, mert egy intenzívebb, övvel fenekelős BDSM-jelenetben nem akarta, hogy nyomok maradjanak rajta.

13.

Amikor nagyon elneveti magát, akkor mindig elkezdenek hullani a könnyei is. Ez a filmforgatásokon komoly gondokat is tud okozni a smink miatt.

Amikor nagyon elneveti magát, akkor mindig elkezdenek hullani a könnyei is Forrás: Getty Images/WireImage/2012 WireImage/Mark Davis

14.

A kedvenc könyve a Lolita. Vladimir Nabokov remekművének 1997-es filmváltozatában az édesanyja, Melanie Griffith játszotta Lolita anyját.

15.

Saját bevallása szerint sosem randizgatott, mindig hosszútávú romantikus kapcsolatokban élt. Ezen a téren elsősorban a zenészeket preferálja, sokáig volt együtt a walesi indie rock banda Drowners énekesével, Matthew Hittel, jelenleg pedig a Coldplay frontembere, Chris Martin a párja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.