Az aktikvarium.hu aukcióján Ady Endre képeslapja került eladásra: egymillió forintért talált gazdára.A képeslapot Ady Párizsban írta, ahol évek óta hármasban élt szerelmével, Lédával, és az ő férjével, Diósy Ödönnel.

A legendás költő öccsének címezte azt az 1910-ben íródott levelet, amelyből kiderül, hogy betegsége kezd felülkerekedni rajta, és Lédával való kapcsolata is hanyatlásnak indult.

Ady Endre és LédaForrás: --

„Diósyéknál – mint írtam – nagy bajok vannak. Én is fenerosszul vagyok. Írj."A levél évekkel ezelőtt már felbukkant egy kaución, azonban akkor senkit nem érdekelt a "csak" 400 ezer forintot érő portéka. 

"Az egymillió forint nagyon ritka és magas ár, magánlevelezésből származó levelezőlap még soha nem kelt el ennyi pénzért, csak ha valami költemény vagy vers volt rajta. Ráadásul erre a tételre rekordideig, este 23 óra 58-ig licitáltak, ami az árveréseinken még sosem fordult elő, mivel általában este fél, háromnegyed tízre befejeződnek a licitek."– mondta a Borsnak Chovanecz Balázs, az antikvarium.hu tulajdonosa, aki kollégáival együtt nem tudja, mi okozhatta a nagy érdeklődést az Ady-levél iránt.