Visszatérő jéghercegnő, kényes zaklatási ügy, csavaros krimi és legendás színészek sora a mozivásznon. Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak. Jöjjenek hát november kihagyhatatlan filmjei!

Szép csendben
Hazai mozis premier: 11.14.

Az ígéretes fiatal magyar filmrendező, Nagy Zoltán első egész estés alkotása egy rendkívül kényes és rendkívül aktuális szituációt dolgoz fel. Mit tehet egy gimnazista fiú, ha rájön, hogy a tizenhárom éves zenekari lánytársa és a hatvanas karmesterük (Máté Gábor) között „valami van"? Hol húzódnak a határok helyes és helytelen tettek között, akár a közeledést, akár a mások életébe avatkozást illetően?

Jégvarázs II. (Frozen II)
Hazai mozis premier: 11.14.

A kisgyerekes szülők egyik kötelező programja már meg is van novemberre, hiszen érkezik a mozikba annak a Jégvarázsnak a második része, ami egyszer már teljesen elvarázsolta a kicsiket világszerte a maga bűbájos meséjével, vidám humorával és habos-havas Disney-világával.

Valan – Az angyalok völgye
Hazai mozis premier: 11.21.

A komor november rendkívül erős lesz krimikben, és ezek egyike nagy örömünkre magyar produkció: Bagota Béla rendező bebizonyította, hogy ez a műfaj (annak is leginkább a skandináv stílusú változata) idehaza is szórakoztatóan művelhető, és még a különös hangulatú, hegyes tájakért sem kell messzire menni, épp csak Erdélyig.

Az ír (The Irishman)
Hazai mozis premier: 11.22.

Martin Scorsese, Robert De Niro és Joe Pesci újra együtt egy gengszterfilmben. A Nagymenők, az Aljas utcák vagy a Casino legendás gárdája ismét egy igaz történeten alapuló, évtizedeken átívelő maffiaeposzt hozott tető alá, és ráadásul még egy olyan színésznagyság is csatlakozott hozzájuk, mint Al Pacino. Kötelező darab!

Tőrbe ejtve (Knives Out)
Hazai mozis premier: 11.28.

Agatha Christie-szerű kriminek indul, de aztán egészen más lesz belőle, miközben az okos kirakósdi erényeit is meg tudja őrizni. Rian Johnson rendező (Beépülve, Looper, Az utolsó Jedik) híres a csavaros és különös hangulatú filmjeiről, ezúttal pedig egy igazi sztárgárda (Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Ana de Armas, Don Johnson) élén lep meg minket.