A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország legszebb betleheme elnevezésű pályázatán megosztott második helyet nyert adventi installációt építik fel Békéscsaba főterén - jelentették be csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A betlehemet tervező Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója elmondta: a betlehem hat méter széles és három méter magas lesz embermagasságú figurákkal, a jászollal és bárányokkal.  

Jézus születése Giotto festményén. A képen felül látható a Halley-üstökös, Képünk illusztrációForrás: Wikimedia Commons

A Szent István tér egy részén a kisgyerekes családok szórakoztatására fókuszálnak, nagyobbik részén pedig kézműves mesterek állítanak ki és tartanak mesterségbemutatókat. A Városháza és a téren felállított faházak új díszkivilágítást kapnak, és az eddig sokat kritizált zene is egységes, az ünnephez méltó lesz - húzta alá.
Szarvas Péter közölte, a díjnyertes betlehemi installáció a város tulajdona lesz, azt a következő években is szeretnék felállítani az adventi időszakban.
Advent harmadik vasárnapján a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek és a Páduai Szent Antal Katolikus Plébánia kórusának zenés műsorára kerül sor, az utolsó adventi hétvégén pedig a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör ünnepi összeállítását láthatják az érdeklődők.
Az eseménysorozat nyitányaként november 30-án délután a Csaba Parkban lesz adventi kézműves vásár - tette hozzá Varga Tamás.