Valódi programkavalkád vár rád az év utolsó heteiben, akkor is ha a színházrajongó vagy, de akkor is jól jársz, ha koncertre vagy kiállításra mennél. Jobbnál jobb eseményekből válogattunk neked. 

Kaláka 50

A Kaláka ötvenéves fennállása alkalmából különleges, kétrészes koncertet ad a Müpában. Előbb a Budapest Bár mutatja be a jeles alkalomra készített Kaláka-műsorát, Kiss Tibor, Lovasi András, Németh Juci, Palya Bea, Rutkai Bori és Gryllus Dorka közreműködésével, majd az ünnepelt Kalákától hallhatjuk örökzöldjeit, a lehető legautentikusabb módon: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs négyesét „megtoldva" Huzella Péterrel, Major Gáborral és Mikó Istvánnal. Több infóért kattints ide! 

Időpont: 2019.11.30. 19:30

Helyszín: MÜPA

50 éves a Kaláka zenekarForrás: Facebook/Kaláka

Shakespeare: A vihar

„Ez a darab a felháborító hálátlanságról, ravaszságról és erőszakról szól, ugyanakkor fontos gondolatokat közvetít a művészet és a művész mai világban betöltött szerepéről. A csoda – messze nem az emberségesség szinonimája. Egy ember varázserő nélkül is ember maradhat. Viszont a mágikus képességekkel bíró, de belső, lelki emberi tulajdonságoktól megfosztott személyt nem tekinthetjük egyértelműen a nagybetűvel írt Emberi nem képviselőjének. Addig létezünk, ameddig az emlékünk fennmarad. De a legszörnyűbb, ha elkezdjük az emlékezetet korlátlanul manipulálni"  - írja róla Andrzej Bubień a darab lengyel rendezője.  - Több infóért kattints ide!

Időpontok: december 20., 21., 22.

Helyszín: Nemzeti Színház 

Horváth Lajos Ottó a főszereplője a Nemzeti Színház - Shakespeare: A vihar című előadásánakForrás: Facebook/Nemzeti Színház

 

GoVolcanic

Különleges rendezvénynek ad idén otthont a Margitszigeten a Holdudvar GoVolcanic néven. Európa első vulkanikus csúcstalálkozóján egy időben, egy helyen találkozhatnak majd a vulkanikus borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói. Több infóért kattints ide!

Időpont: november 29-től december 1-jéig

Helyszín: Margitsziget

GoVolcanic - Európa első vulkanikus csúcstalálkozójaForrás: Facebook/GoVolcanic

 

GreCSÓKOLlár-est

Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval A dalszerző, frontember és az író közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák. A zenés kalandozás különlegessége, hogy Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik. Több infóért kattints ide! 

Időpont: december 4

Helyszín: TRIP

GreCSÓKOLlár-est - zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz LászlóvalForrás: Facebook/GreCSÓKOLlár-est

 

Tutanhamon kiállítás

2019 november elején érkezett Budapestre érkezik a világon, kategóriájában első helyen emlegetett régészeti rekonstrukciós kiállítás, a Tutanhamon - Rejtélye és Kincsei. "Most először Tutanhamon sírjának felfedezése óta, ez az a kiállítás, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy újra felfedezzék a kincseket és a temetkezési tárgyakat olyan elrendezésben, ahogyan azokra rátaláltak 1922-ben. Több infóért kattints ide! 

Időpont: a kiállítás 2020 március 1-ig látható

Helyszín: Komplex Event

Hazánkba érkezett Tutanhamon - Rejtélye és Kincsei kiállításFotó: Polyák Attila/Origo

 

MAJKA & CURTIS és a 100 Tagú Cigányzenekar

Az ózdi fenegyerek, és a Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar közös koncertre készül a Syma-csarnokban, ami egyben az újpesti rapper Curtis visszatérő fellépése is lesz. Több infóért kattints ide! 

Időpont: 2019. november 30.

Helyszín: BOK Csarnok

MAJKA & CURTIS és a 100 Tagú CigányzenekarFotó: Vajda István/Facebook/Majka

 

Jubileumi Advent a Kékesen - Malek Andreával, Gájer Bálinttal és gasztronómiai különlegességekkel

Kicsiket és nagyokat, óvodásoktól a nyugdíjasokig szeretettel várnak az ország legmagasabb pontjára a jubileumi tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Advent a Kékesen ingyenes családi rendezvényre. A helyszínen regisztráló első 500 vendéget ingyenes sütőtökkrémleves, kenyérlángos, kürtöskalács, forralt bor, tea és puncs kóstolásra invitálják a szervezők. De lesz  ünnepi kézműves vásár, mesejáték, adventi koszorú áldás, a véndégeket pedig sztárfellépők szórakoztatják. Több infóért kattints ide! 

Időpont: 2019. december 1. 

Helyszín: Kékestető, Angyalok Tisztása

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Advent a KékesenFotó: Polhodzik Ádám/Kékestető Nonprofit Kft

Adventi Pincenyitogató 2019

December 7-én ismét karácsony-illatúak lesznek a Hajósi Pincefalu utcái. Sétálgatva azokon be-betérhetünk egy-egy présházba, amelyek ablakából kiszűrődő fények és hangok szíves vendéglátást ígérnek az arra járóknak.. A hajósi pincegazdák kiváló boraik mellett ínycsiklandó falatokkal várják az odalátogatókat. Megbizonyosodhatunk róla, hogy a bor és a mézeskalács kitűnően megférnek egymás mellett, de azt is megtudhatjuk, hogy milyen sajt illik leginkább a karácsonyi asztalra, vagy melyik borból készül a legfinomabb forralt bor. Több infóért kattints ide!

Időpont: 2019. december 7. 

Helyszín: Hajósi Pincefalu

A hajósi pincegazdák kiváló borait, mézeskalácsot, sajt különlegességeket kóstolhatsz meg az Adventi PincenyitogatónForrás: Shutterstock