Szuper programok várnak rád az év hátralévő részében is

színház koncert kiállítás programajánló nemzetiprogiaji
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valódi programkavalkád vár rád az év utolsó heteiben, akkor is ha a színházrajongó vagy, de akkor is jól jársz, ha koncertre vagy kiállításra mennél. Jobbnál jobb eseményekből válogattunk neked. 

Kaláka 50

A Kaláka ötvenéves fennállása alkalmából különleges, kétrészes koncertet ad a Müpában. Előbb a Budapest Bár mutatja be a jeles alkalomra készített Kaláka-műsorát, Kiss Tibor, Lovasi András, Németh Juci, Palya Bea, Rutkai Bori és Gryllus Dorka közreműködésével, majd az ünnepelt Kalákától hallhatjuk örökzöldjeit, a lehető legautentikusabb módon: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs négyesét „megtoldva" Huzella Péterrel, Major Gáborral és Mikó Istvánnal. Több infóért kattints ide!

Időpont: 2019.11.30. 19:30

Helyszín: MÜPA

50 éves a Kaláka zenekar Forrás: Facebook/Kaláka

Shakespeare: A vihar


„Ez a darab a felháborító hálátlanságról, ravaszságról és erőszakról szól, ugyanakkor fontos gondolatokat közvetít a művészet és a művész mai világban betöltött szerepéről. A csoda – messze nem az emberségesség szinonimája. Egy ember varázserő nélkül is ember maradhat. Viszont a mágikus képességekkel bíró, de belső, lelki emberi tulajdonságoktól megfosztott személyt nem tekinthetjük egyértelműen a nagybetűvel írt Emberi nem képviselőjének. Addig létezünk, ameddig az emlékünk fennmarad. De a legszörnyűbb, ha elkezdjük az emlékezetet korlátlanul manipulálni" - írja róla Andrzej Bubień a darab lengyel rendezője. - Több infóért kattints ide!

Időpontok: december 20., 21., 22.

Helyszín: Nemzeti Színház

Horváth Lajos Ottó a főszereplője a Nemzeti Színház - Shakespeare: A vihar című előadásának Forrás: Facebook/Nemzeti Színház

GoVolcanic

Különleges rendezvénynek ad idén otthont a Margitszigeten a Holdudvar GoVolcanic néven. Európa első vulkanikus csúcstalálkozóján egy időben, egy helyen találkozhatnak majd a vulkanikus borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói. Több infóért kattints ide!

Időpont: november 29-től december 1-jéig

Helyszín: Margitsziget

GoVolcanic - Európa első vulkanikus csúcstalálkozója Forrás: Facebook/GoVolcanic

GreCSÓKOLlár-est

Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval A dalszerző, frontember és az író közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák. A zenés kalandozás különlegessége, hogy Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik. Több infóért kattints ide!

Időpont: december 4

Helyszín: TRIP

GreCSÓKOLlár-est - zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval Forrás: Facebook/GreCSÓKOLlár-est

Tutanhamon kiállítás

2019 november elején érkezett Budapestre érkezik a világon, kategóriájában első helyen emlegetett régészeti rekonstrukciós kiállítás, a Tutanhamon - Rejtélye és Kincsei. "Most először Tutanhamon sírjának felfedezése óta, ez az a kiállítás, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy újra felfedezzék a kincseket és a temetkezési tárgyakat olyan elrendezésben, ahogyan azokra rátaláltak 1922-ben. Több infóért kattints ide!

Időpont: a kiállítás 2020 március 1-ig látható

Helyszín: Komplex Event

Hazánkba érkezett Tutanhamon - Rejtélye és Kincsei kiállítás Fotó: Polyák Attila/Origo

MAJKA & CURTIS és a 100 Tagú Cigányzenekar

Az ózdi fenegyerek, és a Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar közös koncertre készül a Syma-csarnokban, ami egyben az újpesti rapper Curtis visszatérő fellépése is lesz. Több infóért kattints ide!

Időpont: 2019. november 30.

Helyszín: BOK Csarnok

MAJKA & CURTIS és a 100 Tagú Cigányzenekar Fotó: Vajda István/Facebook/Majka

Jubileumi Advent a Kékesen - Malek Andreával, Gájer Bálinttal és gasztronómiai különlegességekkel

Kicsiket és nagyokat, óvodásoktól a nyugdíjasokig szeretettel várnak az ország legmagasabb pontjára a jubileumi tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Advent a Kékesen ingyenes családi rendezvényre. A helyszínen regisztráló első 500 vendéget ingyenes sütőtökkrémleves, kenyérlángos, kürtöskalács, forralt bor, tea és puncs kóstolásra invitálják a szervezők. De lesz ünnepi kézműves vásár, mesejáték, adventi koszorú áldás, a véndégeket pedig sztárfellépők szórakoztatják. Több infóért kattints ide!

Időpont: 2019. december 1.

Helyszín: Kékestető, Angyalok Tisztása

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Advent a Kékesen Fotó: Polhodzik Ádám/Kékestető Nonprofit Kft

Adventi Pincenyitogató 2019

December 7-én ismét karácsony-illatúak lesznek a Hajósi Pincefalu utcái. Sétálgatva azokon be-betérhetünk egy-egy présházba, amelyek ablakából kiszűrődő fények és hangok szíves vendéglátást ígérnek az arra járóknak.. A hajósi pincegazdák kiváló boraik mellett ínycsiklandó falatokkal várják az odalátogatókat. Megbizonyosodhatunk róla, hogy a bor és a mézeskalács kitűnően megférnek egymás mellett, de azt is megtudhatjuk, hogy milyen sajt illik leginkább a karácsonyi asztalra, vagy melyik borból készül a legfinomabb forralt bor. Több infóért kattints ide!

Időpont: 2019. december 7.

Helyszín: Hajósi Pincefalu

A hajósi pincegazdák kiváló borait, mézeskalácsot, sajt különlegességeket kóstolhatsz meg az Adventi Pincenyitogatón Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.