Rekordbevételt hozott a Jégvarázs 2 az ötnapos ünnep alatt Amerikában

Forrás: WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS -
kultúra Jégvarázs 2 mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rekordbevételt ért el 123,7 millió dolláros (38 milliárd forintos) jegyeladással a hálaadás miatti ötnapos ünnep alatt a Disney Jégvarázs 2. című animációs családi filmje.

Az előző hálaadáskori rekordot 2013-ban Az éhezők viadala: Futótűz állította fel 109 millió dollárral (33 milliárd forinttal). A J

Forrás: WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS

című animációt két hete játsszák az észak-amerikai mozik. Ezalatt 287 millió dolláros (87 milliárd forintos) jegybevételt ért el a produkció.

Az ünnepi hétvégén Rian Johnson Tőrbe ejtve című thrillerét is sokan látták: a Daniel Craig, Jamie Lee Curtis és Chris Evans főszereplésével forgatott filmre 41,7 millió dollárért (12,6 milliárd forintért) fogytak a jegyek szerdától vasárnapig.


Az aszfalt királyai 19 millió dollárral (5,8 milliárd forinttal) növelte bevételeit, a Tom Hanks főszereplésével forgatott A Beautiful Day in the Neighborhood című életrajzi film pedig 17,6 millió dollárt (5,3 milliárd forintot) keresett.

Az amerikai közönség a Queen and Slim című romantikus drámát is szívébe fogadta: a Daniel Kaluuya és Jodie Turner-Smith szereplésével készült filmre 15,8 millió dollárért (4,8 milliárd forintért) vettek jegyet az öt nap alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.