Gál Hunor költő kapja a Petri György-díjat

Forrás: Facebook/Fuga - Budapesti Építészeti Központ -
Gál Hunor költő Petri György-díj költészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 22-én adják át a Petri György-díjat, az idei elismerést Gál Hunor költő veheti át - közölték a Petri György-díj kuratóriumának tagjai az MTI-vel kedden.

A Petri-díj kitüntetettje kettős jutalomban részesül: megkapja Jovánovics György szobrászművész Petri-bagatell című munkáját, a Magvető Kiadó pedig megjelenteti a szerző első kötetét. Az idei díjátadó ünnepség keretében a nyertest Áfra János költő laudálja, majd a nyertes és a fináléba jutott jelöltek felolvasása mellett a tavalyi díjazott, Harag Anita Évszakhoz képest hűvösebb című kötetének bemutatójára is sor kerül.

A Petri-díj kitüntetettje megkapja Jovánovics György szobrászművész Petri-bagatell című munkáját Forrás: Facebook/Fuga - Budapesti Építészeti Központ

Petri György halálának 10. évfordulóján hozta létre az N&n galéria a Petri György-díjat, amelyet évente a költő születésnapján adnak át.

A díjra olyan - elsősorban fiatal - költő, író, drámaíró vagy esszéíró esélyes, akinek még nem jelent meg önálló kötete. A díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége, formavilága.

A kuratóriumnak minden évben tagja az előző évi díjazott is. A Petri György-díj kuratóriumának tagjai 2019-ben: Forgách András, Harag Anita, Kornis Mihály, Márton László, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs. Kéttagú jelölőbizottság is segítette a kuratórium munkáját, tagjai: Áfra János és Pályi Márk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.