Negyvenöt éves lett Hollywood cukiságbombája: tizenöt érdekesség Drew Barrymore-ról

Playboy Steven Spielberg Sophia Loren Drew Barrymore Cameron Diaz E.T. - A földönkívüli Adam Sandler
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar vér csörgedezik az ereiben, a keresztapja egy filmes legenda, akitől egyszer nem mindennapi születésnapi ajándékot is kapott, ráadásul az ágyban nem csak a férfiak társaságát kedveli. Ezek mellett is sok más érdekességet gyűjtöttünk össze a negyvenötödik születésnapját ünneplő Drew Barrymore kapcsán.

1.

Félig magyar, hiszen édesanyja, Makó Ildikó (későbbi nevén Jaid Barrymore) magyar emigránsok gyermekeként egy németországi menekülttáborban született, majd került ki Amerikába, és kezdett ott modell- és színésznői karrierbe.

2.

Apai oldalról is örökölte a színészgéneket. A Barrymore család több generációra visszamenőleg ezzel a szakmával foglalkozott, számos híres sztárt is adva az amerikai színjátszásnak és mozinak. Ezek után talán nem meglepő, hogy a kis Drew Barrymore egyik keresztanyja Sophia Loren, a keresztapja pedig Steven Spielberg lett.

3.

Utóbbi filmjében ismerte meg és zárta őt egyből a szívébe a nézőközönség. Az E.T. A földönkívüliben az idegen lénnyel barátkozó főszereplő elképesztően cuki kishúgát játszotta. Mivel a film bombasiker lett világszerte, Drew Barrymore is sztárrá vált, mindössze hétévesen.

Az E.T. A földönkívüliben az idegen lénnyel barátkozó főszereplő elképesztően cuki kishúgát játszotta Forrás: Northfoto/ZUMA Press Zuma/Universal Studios

4.

Tizenhárom évesen került be először drogelvonóra. Tinédzserkorában végig küzdött a különféle függőségekkel, melyeket nagyrészt annak köszönhette, hogy hihetetlenül fiatalon beszippantotta a hollywoodi sztárgépezet és az ottani partik világa. Emiatt nem fejezte be soha a középiskolát sem.

5.

Nem csak a bulizást, de a könyvírást is korán kezdte. Mindössze tizennégy volt, amikor megjelent az „Elveszett kislány" című önéletrajza. Ezt 2015-ben követte egy második önéletrajzi kötet, Vadvirág címmel.

6.

A húszas éveinek elején a Playboy számára is pózolt meztelenül, ez után Steven Spielbergtől a születésnapjára egy paplant kapott azzal a kísérőszöveggel, hogy „Takarózz be!". A paplanba tekerve pedig az ominózus Playboy hevert, de egy olyan fotóval, amin Spielberg effektesei „felöltöztették" Barrymore-t.

A húszas éveinek elején a Playboy számára is pózolt meztelenül Forrás: Ellen von Unwerth/Playboy Magazine USA

7.

Eddig háromszor volt házas, de egyik frigy sem tartott négy évnél tovább. Az utolsó házasságából Will Kopelman színésszel két gyermeke született.

8.

Vállaltan biszexuális, legalábbis egy 2003-as interjújában így hivatkozott magára. Párkapcsolata ugyanakkor csak férfiakkal volt.

9.

Amikor immár felnőttként újra egyenesbe jött az élete és a karrierje, az egyik legemlékezetesebb felbukkanását a Sikoly című kulthorrorban produkálta. Eredetileg a főszerepet kínálták fel neki benne, de ő maga döntött úgy, hogy sokkal szórakoztatóbb lenne eljátszania a gyorsan elhalálozó Casey-t, amivel alaposan meglepték a korabeli közönséget.

Az egyik legemlékezetesebb felbukkanását a Sikoly című kulthorrorban produkálta Forrás: NORTHFOTO/Dimension Films

10.

2001-ben kigyulladt a hárommillió dollárt érő Beverly Hills-i otthona, miközben ő és az akkori vőlegénye épp bent aludtak. Mind a ketten sikeresen időben kimenekültek, de az épület teljesen leégett.

11.

Amikor az MTV egyik valóságshow-jából megtudta, hogy egy 23 éves lány plasztikai műtétekkel olyan arcot szeretne magának csináltatni, mint az övé, felvette vele a kapcsolatot, és sikeresen lebeszélte a műveletről.

12.

Ollókezű Edward, Drakula, Gyilkos játékok, A rock'n'roll ördöge: négy olyan film, aminek főszerepére esélyes volt, de végül vesztett, mindegyik alkalommal Winona Ryderrel szemben.

13.

Allergiás a fokhagymára, a méhcsípésre, a kávéra és a parfümökre. Ez utóbbi nem akadályozza meg abban, hogy Flower márkanév alatt saját kozmetikumokat gyártó cége legyen, többek között parfümökkel is.

Saját kozmetikumokat gyártó cége van, aminek Flower a neve Forrás: Getty Images

14.

A kedvenc partnere a filmvásznon Adam Sandler, akivel három közös filmet is készítettek, a Nászok ászát, Az 50 első randit és a Kavarást.

15.

A legjobb barátnője Cameron Diaz, akivel a Charlie angyalai forgatásán haverkodtak össze, és akivel rendszeresen együtt látogatják a Ratt nevű kedvenc metálbandájuk koncertjeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.