Emma Watson gyerekkora óta gyógyszereket szed a problémájára

Kisasszonyok A szépség és a szörnyeteg Oscar-díj Julia Roberts A kör Goldie Hawn Natalie Portman Sandra Bullock J.K. Rowling Arany Málna-díj Emma Watson Kaliforniai álom Harry Potter Johnny Depp Rupert Grint Meryl Streep Daniel Radcliffe Emma Stone Russel Crowe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedes bevételi rekordot tart, névrokonával egymásnak passzolgatják az Oscar-gyanús szerepeket, ráadásul gyerekkora óta gyógyszereket szed figyelemzavarára. Ezekről, és még sok más érdekességről is olvashatsz cikkünkben a harmincadik születésnapját ünneplő Emma Watson kapcsán.

1.

Emma Charlotte Duerre Watson néven született, és nem véletlen, hogy van egy francia keresztneve is, ugyanis Párizsban született. Annak ellenére, hogy az egész családja angol, a szülei a francia fővárosban dolgoztak akkoriban jogászként, és csak ötéves korában költöztek vissza Angliába.

2.

A többi neve is merőben tudatos választás eredménye, egészen konkrétan az apai nagymamája emlékét idézik, akit Freda Emma Duerre-nek hívtak.

Emma Watson már 10 évesen bekerült a showbiznisz világába Forrás: AFP

3.

A szülei korán elváltak, majd mindketten újraházasodtak, ami egy csomó féltestvért eredményezett Emma számára. A két oldalról összesen három fiú és két lánytestvére lett a színésznőnek, az utóbbiak ikrek, és ők játszották (felváltva) Emma karakterének kisgyerek változatát a Ballet Shoes című tévéfilmben.

4.

Hatéves kora óta tudja, hogy színész akar lenni, és rendkívül tudatosan készült erre a pályára, megragadva minden lehetőséget iskolákon belül és kívül a képzésére. Tízévesen már rendszeresen főszerepeket játszott a neves oxfordi Stagecoach Theatre Arts ifjúsági színjátszótársulat előadásaiban.

5.

Az egyik itteni tanára ajánlotta őt a Harry Potter-filmek leendő szereplőit kutató ügynökök figyelmébe. Nyolc fordulón kellett részt vennie a castingfolyamat során, egyre kevesebb vetélytárssal, míg végül megkapta az örömhírt, kiválasztották a három főszerep egyikére Daniel Radcliffe és Rupert Grint társaságában.

Ruppert Grint, Daniel Radcliffe és Emma Watson (balról jobbra) Forrás: AFP/© Warner Bros / Heyday Films/Warner Bros / Heyday Films

6.

Nyilván sokakat érdekel, hogy a Hermionét játszó, azaz a Harry Potter-világot töviről-hegyire ismerő Emma Watson melyik könyvet tartja a kedvencének a szériából. Nos, ő a Harry Potter és az azkabani fogoly mellett teszi le a voksát.

7.

A XXI. század első évtizedében ő volt az a színésznő, akinek a filmjei a legtöbb bevételt hozták a világ mozijaiban. Köszönhetően nyilván a Harry Potter-filmek elképesztő sikerének, amelyek minden idők egyik legjövedelmezőbb mozis szériáját hozták létre.

8.

A Harry Pottert és Ron Weasley-t játszó főszereplőtársai nem csak a filmekben, de az életben is a legjobb barátai közé tartoznak. Testvéreinek nevezi és tartja őket, mivel lényegében együtt nőttek fel a filmek forgatásai során.

9.

Ha a szabadidő eltöltéséről van szó, akkor Emma Watson a gyeplabdára, a netball nevű (kosárlabdaszerű) játékra, a síelésre, a festésre, a főzésre, az éneklésre és a táncra esküszik. Emellett nagy szenvedélye a jóga is, amiből edzői végzettséggel is rendelkezik.

10.

A kedvenc filmjeiről előszeretettel nyilatkozik, és jó hosszú listája van belőlük, íme:
Sztárom a párom (1999), Igazából szerelem (2003), Bridget Jones naplója (2001), Négy esküvő és egy temetés (1994), Időről időre (2013), Óriás (1956), Döglégy (2008), Amélie csodálatos élete (2001), A faun labirintusa (2006), A forrás (2006), A remény rabjai (1994), Gladiátor (2000), A rettenthetetlen (1995), Benjamin Button különös élete (2008), Philomena - Határtalan szeretet (2013), Blue Jasmine (2013), Hajsza a győzelemért (2013), 12 év rabszolgaság (2013), A nagy szépség (2013), The Woodmans (2010), Közelebb (2004), Micsoda nő (1990), Chicago (2002), Rómeó és Júlia (1996), Moulin Rouge! (2001), Piszkos tánc (1987), Pomádé (1978), Shrek (2001), Jégkorszak (2002), Némó nyomában (2003).

11.

A színészek közül Johnny Depp-et és Russell Crowe-t tartja a legnagyobbra, a színésznők között pedig még több a kedvenc. Julia Roberts, Renée Zellweger, Sandra Bullock, Rebel Wilson, Goldie Hawn, Nicole Kidman, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Natalie Portman és Meryl Streep is belopta magát Emma szívébe.

12.

2018-ban Arany Málnára jelölték a legrosszabb női főszereplő kategóriában A kör című filmért, ami minden ígéretes alapötlete és Tom Hanks közreműködése ellenére is óriásit bukott a mozikban.

13.

Amióta beindult a karrierje, kínosan aprólékos feljegyzéseket vezet minden egyes napjáról. Ezek a naplóbejegyzések már több mint harminc kötetet töltöttek meg eddig.

14.

Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban (ADHD) szenved, és gyerekkora óta szedi rá a Ritalin nevű gyógyszert.

15.

A druszája, Emma Stone két alkalommal is érdekesen keresztezte a pályáját, amiből egyszer az egyikük, másodszor a másikuk jött ki jobban. A Kaliforniai álom főszerepére ugyanis Emma Watson volt az első számú jelölt, de visszautasította, hogy játszhasson helyette A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változatában. A helyére beugró Emma Stone Oscar-díjat nyert az alakításával, A szépség és a szörnyeteg pedig gyorsan feledésbe merült. Tavaly viszont ő ugrott be Emma Stone helyére a Kisasszonyokba, ami aztán az év egyik meglepetésfilmje és Oscar-jelölt alkotás lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.