Az énekes nem rég vadonatúj dallal jelentkezett, amelyben saját tapasztalatait, érzéseit meséli el. Balázs Pali bevallotta, ő is kapott nagy pofonokat élete során.

A húsz éve a pályán lévő sztár legújabb dala egy valóságos önvallomás. A Vár rám az élet című szerzeményben Balázs Pali saját történetét és érzéseit énekli meg. Arra buzdít benne, hogy higgyünk magunkban, mert mindenkiben ott van az erő.

"Életem fontos állomásai szerepelnek a 'Vár rám az élet' című új dalomban. Meggyőződésem, hogy a bennünk rejlő erővel és kellő motiváltsággal elérhetjük céljainkat, megvalósíthatjuk álmainkat. A mai napig minden apró pozitív visszajelzésbe, eredménybe belekapaszkodom és új célokat tűzök ki magam elé. Számtalan nagy pofont kaptam már én is az élettől, de felálltam, leragasztottam a sebeimet és mentem tovább a céljaim felé."

 Arról is énekel benne, hogy nem számít, hogy az ember mibe születik bele, minden fejben dől el.

"Egy apró település legkeskenyebb utcájából indultam, kezdetben kevesen hittek bennem. Talán csak egyedül én bíztam saját magamban. Megvolt bennem a hit, az akarat és az elszántság. Az ambíció csodákra képes még a legnehezebb, legkritikusabb időszakokban is. A „Vár rám az élet" a hitvallásom, kiemelve a rendkívül optimista szabadságérzést.

A dalhoz készített klip képi anyaga is ezt támasztja alá, mindegy hol jársz az életben, ha úgy érzed, merj álmodni, változtatni az életeden. Bízom benne, hogy pozitív hatással lesz továbbra is sokak életére ez a motivációs bomba, mivel a klipet két hét alatt több mint 100.000 tekintették meg" –mondta el a Blikknek az énekes.