Cristin Milioti film Palm Springs (film) HBO mozi Hollywood magazin Mulan Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy Jude Law Így jártam anyátokkal Disney Bill Murray Roman Polanski Idétlen időkig Eva Green premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év vígjáték-meglepetése, Disney hercegnő a moziban, űrküldetésre induló Eva Green, szigeten ragadó Jude Law, és egy botrányhős rendező filmje a botrányról. Összegyűjtöttük a legígéretesebb szeptemberi néznivalókat.

Palm Springs (Palm Springs)

Hazai mozis premier: 09.03.

Szeptember elejére csúszott a Palm Springs hazai premierje, amely vígjáték egybehangzó kritikusi és nézői vélemények szerint az év egyik legkellemesebb meglepetése és legüdébb filmes színfoltja, ami még egy ilyen szedett-vedett mozis évben is jelent azért valamit. A Palm Springs a kultikus Bill Murray-komédia, az Idétlen időkig alapötletét gondolja tovább, a főhőse ugyanis egy szörnyű esküvő napját kénytelen újra és újra megélni, ráadásul ebben egy idő után társa is akad.

Mulan (Mulan)

Hazai mozis premier: 09.10.

A Tenet nyomában lassan elkezdenek visszaszivárogni a hollywoodi blockbusterek is a mozikba, és a Disney végre bemutatja az egyszer már alaposan beharangozott, márciusról a járvány miatt elcsúsztatott filmjét, melyben az évszázados kínai legenda és a kilencvenes évek sikeres rajzfilmje most élőszereplős változatban elevenedik meg.

Ígérem, hogy visszatérek (Proxima)

Hazai mozis premier: 09.10.

Eva Green élete egyik legnagyobb alakítását láthatjuk az Ígérem, hogy visszatérek című francia-német-orosz filmben, amit olyan különleges helyszíneken vettek fel, mint a kölni Európai Űrügynökség, az oroszországi Csillagváros, vagy a kazahsztáni űrkikötő Bajkonur. Noha az űrutazás az egyik témája, de sokkal inkább családi dráma a műfaja, hisz egy Marsra induló, a kislányát emiatt hosszú időre hátrahagyni kénytelen űrhajósnő érzelmi útja áll a történetének központjában.

A harmadik nap (The Third Day)

Hazai tévés premier: 09.15. (HBO)

Különleges formában kerül a nézők elé az HBO új miniszériája, hiszen kétszer három epizódban láthatunk két különálló történetet, melyek természetesen összefüggenek. Az elsőben Jude Law érkezik múltbéli traumája elől menekülve egy titokzatos szigetre, ahol szembekerül az életmódjukat és rituáléikat mindenáron védelmező helyiekkel. A második történetben pedig Naomie Harris játssza azt az anyát, aki válaszokat keres – szintén azon a bizonyos szigeten.

Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy (J'Accuse)

Hazai mozis premier: 09.17.

A rendezőlegenda és botrányhős Roman Polanski legújabb alkotásának bemutatója hatalmas viharokat kavart Franciaországban, de nem elsősorban maga a film, hanem a készítőjének személye miatt, akit a #MeToo-mozgalom hullámai végleg utolérni látszanak. Azt viszont nem vitatja senki, hogy a monumentális történelmi filmje különleges és színvonalas alkotás, amely ráadásul a francia és az európai történelem egyik legnagyobb botrányáról szól, aktualitásoktól sem mentesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.